RAJUD FOTOD Tugev vihmasadu tegi Järvamaal mai viimasel nädalavahetusel palju pahandust (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Uuendatud 27. mai 2024, 18:03
Copy
Rünksajupilv arenemas Simuna lähistel
Rünksajupilv arenemas Simuna lähistel Foto: Kairo Kiitsak

Sünoptik Kairo Kiitsak annab teada, et pühapäeva õhtul põhjustas Järvamaal Huuksi küla kohale sattunud äikesepilv koguni nii tugevat sadu, et hävinesid mängumaja ja kasvuhoone. 

Sünoptik Kairo Kiitsak jagab oma Facebookis fotosid kahjudest, mille põhjustas pühapäeva õhtul tugev vihmasadu.

«26.05 õhtul kella 18:27 paiku Järvamaal Huuksi küla kohale sattunud äikesepilv põhjustas tugevat vihmasadu ja tuuleiile, mis kukutasid puid. Selle tagajärjel hävis hoovis puidust mängumaja ja kasvuhoone. Lokaalsed äikesepilved, aga jõudu on neil küllaga,» ütleb Kiitsak ning jagab fotosid.

«Katuse võttis ka kaasa see möll,» öeldakse fotode all kommentaarides. 

Ka esmaspäeva õhtupoolikul võib tulla äikest, tugevaid vihmavalinguid ja koguni rahet. 

Kella 17.30 ajal jagabki Kiitsak videot, mis tehtud Rakvere külje all Kariväraval, kus kell 17:33 (27.05.2024) on tugev vihm koos rahe, tuule ja äikesega.

Sünoptik jagab ka Lääne-Virumaal tehtud fotot, kus pildile on jäädvustatud rahe. 

Keskkonnaagentuur andis teada, et kella 14:30 seisuga liikusid lokaalsed rünksajupilved lõunast aeglaselt põhja-kirde suunas, põhjustades vihmahooge, äikest ja puhangulisi tuuleiile.

Pärastlõunal sajab mitmel pool hoovihma, on äikest ja sekka võib tulla rahet. Saartel ja mandri läänenurgas on enamasti kuiv. Äikese ajal on tugevamaid tuulepuhanguid. Õhutemperatuur on 25–30 kraadi, tuulele avatud rannikul 20 kraadi ümber. Metsad on väga tuleohtlikud, rõhutab Keskkonnaagentuur.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles