NÄDALAPROGNOOS Nädal algab tundlikult, aga näitab selget progressi: käiakse välja palju uusi ideid

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Nädal näitab seekord olulist progressi ja kasvu.
Nädal näitab seekord olulist progressi ja kasvu. Foto: Erakogu

Sellised on planetaarsed ühismõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 27. mai – 2. juuni 2024. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Täiskuufaas on värskelt läbi saanud ning Kuu hakkab tasapisi kahanema, kuid see nädal möödub endiselt võrdlemisi kõrges energias ning suurt väsimust ega langust veel ei tule. 

Ees on nädal, mis toob palju suhtlemist, mõttevahetust ja arvamuste avaldamist, aga ka teatud seisukohtade välja arenemist või isegi muutumist. Kõri, häälepaelad, hääl ja ka sõnad ning mõtted on fookuses. 

Lisaks tuleb ületada ka haavatavus seoses meheliku energiaga ehk kuidas me tegutseme, oma eesmärkide nimel võitleme ja ennast kehtestame. 

Planeediseisud nädalapäevadel

Teisipäeva hommikul viibib Merkuur sekstiilis Saturniga, mis soosib praktilist mõtlemist ja tõhusat suhtlemist. Selles energias on lihtsam keskenduda tööle ja kõigele olulisele, mis nõuab tähelepanu ja vajab tegelemist.

See on ka kainestav mõju pärast veidi ülemeelikut ja vaimustavat täiskuud. Nüüd näeme selgemini, mis on reaalne ja mis mitte. Kõikvõimalikud tööga seotud vestlused ja plaanide tegemised on väga toetatud. Mõistus töötab selgelt.

Kolmapäeval kell 20.08 jõuab Marss ühendusse Chironiga 22°09' Jääras. See on väga oluline taevane kohtumine, mis toob tähelepanu keskmesse «haavatud mehe». Tegu võib olla otseselt mehega, aga ka meesenergiaga, mis on olemas kõikide inimeste sees. See energia juhib, kuidas me tegutseme, oma eesmärke täidame, võitleme, enda ja teiste eest seisame ning end kehtestame.

Nüüd aga tulevad välja sellega seotud haavatavused ehk kus me tunneme end võimetuna oma eesmärkide teostamisel, kus me ei suuda end kehtestada või elus edasi liikuda, kus meil puudub julgus ja teotahe. See seis ühelt poolt näitab, kus me oleme olnud nõrgad, aga teiselt poolt annab võimaluse selle tervendamiseks.

Lisaks võib see seis tuua välja tundlikke kohti või traumasid seoses keha ja seksuaalsusega. Kui olla kehas teadlikult kohal ning tähelepanelik, võib leida viisi, kuidas olukorda tervendada. Elujõud võib olla sel ajal nõrgem.

Naistel tasub üldiselt sel ajal meeste suhtes kaastundlikum olla ning neid nende vigade või puuduste tõttu mitte maha teha. 

Reedel hommikul jõuab Merkuur ühendusse Uraaniga, tuues palju uusi mõtteid ja vaatepunkte, mis võivad olla seotud eriti ressursside ja loodusega, aga ka laiemas mõttes väärtuste ja iseenda väärtustamisega. Tasub olla valmis, et kõik ei lähe nii nagu plaanitud, kuid pöörded või ootamatused päevaplaanis juhatavad lõpuks hoopis paremasse kohta ning näitavad midagi, milleni ise ehk ei olekski jõudnud.

Sel päeval võib toimuda ka palju spontaanset suhtlemist, inimestega kokku põrkamisi ning sellise info otsa sattumist, mis muudab plaane ja mõtteid. Närvisüsteem võib saada aga veidi ülestimuleeritud. Kohvijoojad võiksid võimalusel vähem kofeiini tarbida, sest õhk on juba ise päris elektriline. 

Laupäeva õhtupoolikul läheb täpseks Merkuuri trigooni Must Kuu Lilithiga, mis avab ligipääsu tõrjutud või allasurutud mõtetele. Siin tekib võimalus suhelda sellistel teemadel, mis eristuvad kuidagi normist või on tavaliselt tabud. See taevaseis annab justkui võimaluse avaldada oma salajasi mõtteid, seisukohti ja arvamusi, nii et see ei vii kellegagi konflikti ega tekita tüli. 

Kõiksugu sügavad vestlused on väga soositud, samuti suhtlemine terapeudiga või hoopis loov verbaalne eneseväljendus. See võib olla inspireeriv aeg. 

Esmaspäeva hommikul läheb aga täpseks Jupiteri trigoon Pluutoga, mida tegelikult oleme tundnud taustal juba alates neljapäevast. Seda taevaseisu pole me kogenud juba kaheksa aastat, kuid lõpuks on see jälle käes. See on heaendeline seis, mis räägib suurest ja selgest progressist, eriti ühiskondlikul ja globaalsel tasandil, aga samuti individuaalsel tasandil. 

Siin on mängus evolutsioonilised jõud, mis kasvatavad ja viivad edasi. Praegu väljendub see eriti läbi ideede ja suhtlemise ning inimeste seisukohtade väljendamise, aga ka plaanide tegemise. See seis toetab sõnavabadust ning üldse vaba mõtlemist. Inimesed võivad käia välja uuenduslikke ideid, kuidas praeguseid probleeme lahendada ja seisakutest edasi liikuda. Kollektiivne mõte on hästi lahtine ning liigub kergelt nagu õhk. 

Poliitilisel tasandil võib toimuda palju suuri arenguid – loodame siis, et sealhulgas ka selliseid, mis toetavad inimest ja meie keskkonda.

Taevaseise avab Margit Korbe.
Taevaseise avab Margit Korbe. Foto: Erakogu

Kuu on tühikäigul

Esmaspäeval kell 23.01–23.45 (Kuu siseneb Veevalajasse)

Kolmapäeval kell 17.19 – neljapäeval kell 03.33 (Kuu siseneb Kaladesse)

Laupäeval kell 05.54–06.29 (Kuu siseneb Jäära)

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui eesmärk pole just midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Retrograadsed planeedid

Pluuto on retrograadis 2. maist kuni 12. oktoobrini.

Siit saad teada lähemalt planeetide retrograadsuse kohta

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles