Ajukasvaja diagnoosi saanud Tartu pastor avab operatsiooni aastapäeval heategevusliku kodukohviku

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
Peep-Ain Saar
Peep-Ain Saar Foto: Erakogu

2. juuni on sadu eestlasi paari pannud pastori Peep-Ain Saare jaoks sümboolne kuupäev: möödunud aastal sel päeval toimus Tartu Ülikooli kliinikumis operatsioon, kus tema peast eemaldati ajukasvaja. Nüüd, aasta hiljem, on ta otsustanud oma «teisel sünnipäeval» avada enda kodus heategevusliku kodukohviku, kus kontserdi annavad tuntud Eesti staarid. «Tähistame üheskoos elu, sõprust ja suve! Ning teha seda nii ägedalt, et kogu linn saaks sellest osa võtta,» räägib Peep.

Möödunud aasta sügisel rääkis Kanal 2 saates «Südamesoov» enda loo 17 aastat tagasi Risttee kogudusele alguse pannud Peep, kes on laulatanud sadu paare ja on nüüdseks üks Eesti armastatumaid paaripanijaid. 

Möödunud aastal avastati mehel ajukasvaja. «Kõige rohkem kartsin seda, et mis siis, kui jään eluks ajaks kellegi hooldada, et pigem tahaks surra. Seda ei taha, et oleksin eluaeg kellelegi koormaks,» tõdes Peep, meenutades mõtteid enne operatsiooni. 

Möödunud aasta suvel toimuski Tartu Ülikooli kliinikumis keeruline ja raske operatsioon, mis õnneks osutus edukaks. 2. juunil möödub sellest päevast aasta. 

Teist võimalust elus on põline Ihaste elanik Peep otsustanud tähistada, kutsudes inimesed enda koju loodud heategevuslikku kodukohvikusse, mis avab pühapäeval uksed Ihaste kodukohvikute päevade raames. 

«Küll oli hea minna sellest keerulisest perioodist läbi enne ning pärast operatsiooni mitte üksi, vaid koos pere ja sõpradega. Sellel aastal tekkis mõte, et teeks kodukohviku ja kutsuks kokku just need sõbrad, kes mu kõrval olid sel ajal, ning tähistaks üheskoos elu, sõprust ja suve! Ning teha seda nii ägedalt, et kogu linn saaks sellest osa võtta,» räägib Peep Männimetsa kodukohviku sünniloost. 

Kodukohvik kannab ka heategevuslikku eesmärki ning tulu annetatakse Tartu Ülikooli kliinikumi lastefondile. «Me tahame läbi kohviku söökide/jookide ning kontserdi toetada neid, kes on läbi minemas oma elus rasketest haigusperioodidest ning vajavad selleks meie kõigi tuge,» ütleb Peep.

Pastor ja paaripanija, kes iga päev kinnisvaramaailmas tegutseb, on sõprade ja lähedaste abiga kokku pannud festivaliväärse kava. 

«Pakume Ameerika toite eestilikus ja loovas võtmes. Soetada saab käsitööburgereid, hotdoge, kanatiibu, pannkooke ja palju muud. Lisaks muidugi suvised joogid ja Murimäe veinibaar parimate veinidega,» räägib Peep ja lisab, et kohapeal on ka fotopeegel ja lastele suisa peojuht. 

Päev kulmineerub kontserdiga. «Hommikust peale sisustavad päeva DJd Tartust ja Tallinnast. Männimetsa kohvikupäeva lõpetab live-kontsert koos armastatud Eesti artistidega. Meie ette astuvad Daniel Levi, Alen Veziko ja OLLIE

Loe ürituse kohta täpsemalt SIIT. 

 
Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles