Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Ellen Kilgas meenutab isa Tõnu: tema soov täitus ja 60. sünnipäevaks olid kõik tütred ühise laua taga

Copy
Tõnu Kilgas koos tütar Ellen Kilgasega.
Tõnu Kilgas koos tütar Ellen Kilgasega. Foto: Peeter Langovits

Pühapäeval meenutasid Vikerraadio saates «Käbi ei kuku...» pildikesi lapsepõlvest ja koos kasvamisest endine baleriin Tatjana Järvi ja näitleja Ellen Kilgas. Värvikat rolli mängib kahe naise mälestustes näitleja Tõnu Kilgas. «See mees elas täpselt nii, nagu ta tahtis. Täie rauaga!» meenutas Ellen Kilgas oma isa Tõnu, kes kolm aastat tagasi meie hulgast lahkus.

Ellen tõdes saates, et ei tema, ema Tatjana ega ka isa Tõnu Kilgas ei suutnud keskpärasusega leppida «Ma olen nende kahe inimese produkt, kahe tippandekuse looming. Ei ole kunagi ei ema ega isa olnud keskpärane.»

Milline on Tatjana ja Tõnu kohtumise lugu? Ellen meenutab, et talle on räägitud, et Tõnu Kilgasesse armusid kõik naised. «Juuste otsast varbaküünteni. Olen küsinud, kuidas kaks suurepärast artisti, hinge ja inimest kokku said. Ju seal oli see, et emal oli palju tööd, ta väga ei andnud kätte. Aga lõpuks, kuna neil oli palju ühiseid etendusi, tööd oli palju. Mõlemad ilusad noored inimesed, miks mitte. Töö ühendas neid nii palju. Ja see, et emal õnnestus isas lukust lahti keerata seda südamlikku ja sooja poolt.»

Tagasi üles