PUHAS VÕIT Katrin Lusti advokaadid kohtusse kaevanud ärimees Zand jäi tühjade pihkudega

Copy
Ärimees Iraj Zand (keskel) kaebas vandeadvokaadid Karmen Turki ja Maarja Pildi kohtusse. Kohus otsustas jätta Zandi hagi rahuldamata.
Ärimees Iraj Zand (keskel) kaebas vandeadvokaadid Karmen Turki ja Maarja Pildi kohtusse. Kohus otsustas jätta Zandi hagi rahuldamata. Foto: Erik Prozes / kaader "Kuuuurija" saatest / Kuvatõmmis Eesti Ekspressist

Möödunud suvel kaebas ärimees Iraj Zand vandeadvokaadid Karmen Turki ja Maarja Pildi kohtusse ebaõigete andmete avaldamise pärast. Kohus otsustas aga ärimehe hagi rahuldamata jätta ning Zandi kanda jäeti ka menetluskulud. «Igal juhul on tegu väga harukordse juhtumiga Eestis, kus advokaatide vastu esitatakse hagi nende kliendi positsiooni jagamise tõttu,» sõnavad maakohtu astmest võitjatena väljunud advokaadid.

 

2017. aastal «Kuuuurija» saates olnud ja hiljem saatejuht Katrin Lustiga kohut käinud ärimees Iraj Zand otsustas möödunud aasta suvel kohtusse anda hoopis Triniti advokaadibüroo vandeadvokaadid Karmen Turki ja Maarja Pildi.

Kõnealuse vaidluse keskmeks on Eesti Ekspressis ilmunud artikkel, kus «Kuuuurija» saatejuhi Katrin Lusti eest andsid kommentaare just Turk ja Pild. Aprillis seisid advokaadid aga ise kohtukulli ees – neilt nõuti ebaõigete andmete ümberlükkamist ja mittevaralise kahju hüvitamist.

Tagasi üles