«Maikuu ja juba hakkavad kärsatama!» Nädala lõpus küünib õhutemperatuur ligi 30 kraadini

Heveli Tuisk
, reporter-toimetaja
Copy
Inimesed naudivad vanalinna väliterrassidel sooja ilma.
Inimesed naudivad vanalinna väliterrassidel sooja ilma. Foto: Konstantin Sednev

Sünoptik Kairo Kiitsak kirjutas sotsiaalmeedias, et nädalalõpuks võib oodata puhkajatele meelepärast ilma, kuid lisas selle juurde ka väikese hoiatuse. Ilmaennustus paneb aga nii mõnegi ohkama. 

Keskkonnaagentuur kirjutas kolmapäeval Facebookis, et neljapäeval liigub kõrgrõhuala piki Lääne-Venemaad lõuna poole ja selle serv ulatub Baltimaade kohale. Samal  ajal laieneb Keskkonnaagentuuri sõnul aga Läänemerel madalrõhkkonna serv.

Ööseks lubatakse selge või vähese pilvisusega sajuta ilma. Saartel ja rannikul puhub tuul ilmaprognoosi järgi puhanguti 14 m/s ning õhutemperatuur jäävat kolme kuni 15 kraadi vahele.

Neljapäeva päevaks lubatakse enamasti selget ja vähese pilvisusega sajuta ilma ning õhutemperatuur võib jääda 21 kuni 27 kraadi vahele. 

Keskkonnaagentuuri postitust jagas ka eestlaste poolt palavalt armastatud sünoptik Kairo Kiitsak. «Temperatuurid on tõusuteel, mis on puhkajatele mokkamööda, ent iga päevaga muutub kuivav loodus tuleohtlikumaks. Lähiajal võib leevendust loota vaid kohatistest sajuhoogudest, mis võivad olla lühiajaliselt intensiivsed, aga neidki on pigem hõredalt. Selle nädala lõpuks küündib päevasoe kohati juba ligi 30 kraadini,» kirjutab ta jagatud postituse juurde.

Tulevane leitsak on pannud inimesed veidike muret tundma, eelkõige põllumeeste pärast. «Mul jätab süda juba suurest hirmust lööke vahele, et põllumehed ja loomakasvatajad saavad sama saatuse osaliseks nagu eelmisel aastal,» vihjab üks kommenteerijatest möödunud suve põuale, mis pani põllumeeste saagile suure põntsu.

«Oh õudu! Käes on alles maikuu ja juba hakkavad kärsatama,» kirjutab teine kommenteerija. Siiski on enamik inimesi väga õnnelikud, et nädalavahetusel soojad ilmad on ja saab suve nautida.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles