MIDA TEHA SUVEL? Siin on juunikuu kõige ägedamad üritused üle Eesti

28.07.2022, Viljandi Folk esimene päev. Foto: Kermo Benrot
Elu24
Copy

Kauaoodatud juunikuu on kohe käes ning varsti algaval suvekuul saab juba esimesel nädalavahetusel korralikult meelt lahutada. Mitmes Eesti paigus korraldatakse suursuguseid üritusi ja kontserte, kust saavad osa võtta kõik! Vaata üle, kuhu minna, mida teha, ja põruta koos sõpradega üritusi nautima!

Juuni esimesel nädalavahetusel toimub Haapsalu Piiskopilinnuse hoovis taas Itaalia Muusika FestivalArmastatud Itaalia muusikat toovad linnuse hoovi sel korral Ricchi e Poveri, Riccardo Fogli, Piero Mazzocchetti ja Canzoniere Grecanico Salentino.

Samal nädalavahetusel toimub Kilingi-Nõmme laululaval «Suve avalöök 2024», kus astuvad üles Terminaator, Shanon, Clicherik & Mäx, Hellad Velled ja Karl Madis

7.–9. juuni 

Juuni teise nädalavahetuse juhatab sisse Tallinna vanalinna päevad, mis on suurim vanalinnas siinsele kultuuripärandile ja kogukonnale pühendatud festival. Kolme päeva jooksul toimuvad linnarahvale ja külalistele tasuta muusika-, teatri-, kunsti- ja spordisündmused.

Avamisel astuvad üles ka tänavused eurolaulikud Ramo Teder ja Marko Veisson bändist Puuluup. Vaata kava vanalinnapaevad.ee

Vanalinna päevad.
Vanalinna päevad. Foto: Madis Veltman

Pärnu Vallikäärus toimub 7.–8. juunil Hea Toidu Festival – Grillfest, mis on mitmekülgne ja sisukas toidufestival, kuhu on oodatud rõõmsad inimesed, kellele meeldib kaunis looduses ja heas seltskonnas huvitavat ja maitsvat toitu ning head kultuuriprogrammi nautida.

Ööklubis Vaarikas esinevad Púr Múdd ja Grete Paia.
Ööklubis Vaarikas esinevad Púr Múdd ja Grete Paia. Foto: Konstantin Sednev

Festivali missioon on tutvustada maailmale Eesti tänapäevast toidukultuuri, kvaliteetseid ja põnevaid toidutooteid ja teenuseid. Vaata lisaks grillfest.ee.

7. juuni õhtul toimub aga Rakveres «Suve Suur Avapidu 2024», kus astuvad üles 2 Quick Start, Terminaator, Grete Paia, Ivo Linna ja paljud teised. Juba 8. juuni õhtul saab kõik neid esinejaid näha ka Viljandis

Kadrinas antakse 7. juuni õhtul suvele suur avalöök, lava vallutavad Shanon, Arop, Elysa, Bad Art ja paljud teised. 

8. juunil toimub Põlva Intsikurmu lauluväljakul «Lõuna-Eesti Suve Avapidu 2024». Vaata rohkem infot siit

Pirita Kloostri varemetes astuvad 8. juuni õhtul üles Smilers ja Ines, tõotab tulla üks selle suve vaieldamatult vingeimaid kontserte. Lisaks muljet avaldavale kooslusele täituvad varemed maitseka valguse, atmosfääri ja muidugi hea publikuga. Vaata rohkem infot siit

Eda-Ines Etti. 
Eda-Ines Etti. Foto: Sille Annuk

7.–8. juunil toimub Viljandi linnas iga-aastane hansalaat, mis meenutab Viljandi õhtu kuldaega. Kahel juunikuu päeval täidab Viljandi vanalinna tänavaid laadamelu ning kaheks päevaks saab Viljandist suure keskaegse kaupmeeste ühenduse maailma naba.

Külalistele kaugelt ja ligidalt pakub Viljandi uhket kultuuriprogrammi ja rikkalikku kaubavalikut hansalaadal. Samuti toimub kohvikuöö, mis on Viljandi linna kogukonnasündmus.

Nagu Viljandi hansapäevadele kombeks, avatakse suvi vägeva öökontserdiga. Selle aasta hansapäevade öökontserdil astub peaesinejana lavale hea tuju ansambel MEELIK!

12.-16. juuni

12. juuni õhtul toimub suveõhtu terrassikontsert Kunda rannas, kus esineb Stefan! Kaasa palutakse kõigil võtta matkatool või piknikutekk. 

Mulliga & Mullita Festival tuleb taas, juba 15.juunil idüllilises Maarjamäe lossihoovis ning veel suuremalt ja uhkemalt kui varem, olles Baltikumi üks suurima tootevalikuga festivale. 

Muusikalise poole eest hoolitsevad Eesti parimad tippartistid. Armastatud headuses 2 Quick Start, särav ja andekas Karl-Erik Taukar Band. Eksklusiivkavaga, mis on ainult selle ürituse tarbeks kokku pandud, astub lavalaudadele eurolaulik Stig Rästa. Itaalia maheda estraadi toob omas mahlas lavale Tomasso Primavera

Pärnu kontserdimajas laulavad jõuludest Karl-Erik Taukar (pildil), Birgit & The Swingers.
Pärnu kontserdimajas laulavad jõuludest Karl-Erik Taukar (pildil), Birgit & The Swingers. Foto: Dmitri Kotjuh

14. juunil esineb Tallinnas maailma tuntumaid tantsumuusikastaare Inna koos live-bändiga. Juba 16 aastat popmuusika edetabelite tipus figureerinud Rumeenia päritolu lauljatar ja laulukirjutaja astub Club Hollywoodi lavale eksklusiivselt uue plaadi esitlustuuri käigus.

15. juuni õhtul toimub ka suur «Keila suve avalöök 2024 & uuenenud lauluväljaku pidu», kus astuvad üles Terminaator, Shanon, Elysa ja paljud teised. 

28.–30. juuni

Juunikuule paneb vägeva punkti Otepääl toimuv Retrobest, kus astuvad üles Bad Boys, DJ Quicksilver, Dario G, Gipsy Kings ja mitmed teised. 

29. juuni õhtul toimub Pärnus Villa Ammende live, kus esinevad tänavused eurolaulikud 5MIINUST ja Puuluup ning Elina Born ja ÜENSO orkester

5MIINUST x Puuluup Eurovisiooni pressikeskuses.
5MIINUST x Puuluup Eurovisiooni pressikeskuses. Foto: Konstantin Sednev
Tagasi üles