Hannibali väed olid laastava tulekahju taga Hispaanias 2200 aastat tagasi (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Joonistus, kuidas Hannibal ja Kartaago vägi ülestas Alpe sõjaelevantidega
Joonistus, kuidas Hannibal ja Kartaago vägi ülestas Alpe sõjaelevantidega Foto: Sammy33/Shutterstock

Liikudes Teise Puunia sõja ajal Roomat vallutama, tekitas Kartaago kindral Hannibal ja ta armee oma teekonnal laastamistööd ning tulekahju rauaaegses talumajas võib olla tõendiks tema vägede rohkem kui 2200 aasta eest tekitatud kahjust, selgus uues uuringus.

Tulekahjus hävis täielikult talumaja ja kõik selles olnud asjad ja loomad, sealhulgas neli lammast, kits ja hobune, kuid seal elanud inimesed näivad olevat põgenenud, kuna inimjäänuseid ei leitud, ütles uuringu juhtivautor, antiikaja ja keskaja professor Oriol Olesti Vila Hispaania Barcelona autonoomses ülikoolis, teatab Live Science.

«See oli väga suur tulekahju,» ütles ta. «Katus ja lagi olid puidust ning kaks korrust olid eraldatud puidust vahelaega. ... Kogu hoone hävis.» Ajakirjas Frontiers in Environmental Archaeology avaldatud uuringus kirjeldatakse arheoloogilisi väljakaevamisi Hispaania Kataloonia piirkonnas ja Prantsusmaa piiri lähedal asuva Püreneede mäeahelikus umbes 115 kilomeetrit Barcelonast põhja pool asuva rauaaegses asulas Tossal de Baltargas ning jäänuste analüüsi.

Tagasi üles