Psühholoog: Britney Spears ei pruugi järgmisi jõule näha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Britney Spears
Britney Spears Foto: Mavrixphoto/Scanpix

Maailma üks tunnustatumaid psühholooge Mary Brenner arvab, et probleemne lauljanna Britney Spears ei ela järgmise aasta jõuludeni.

Brenneri arvates jõuab vaimselt ebastabiilne Spears järgmisel aastal punkti, kus ta võib enesetapu teha, vahendab Wenn.

 

«Britney Spearsi käitumine on väljunud igasuguse kontrolli alt, teda ei suuda mõista ka ta perekond ja sõbrad. See naine elab juba oma väljamõeldiste maailmas ning ei suuda tegelikkust taluda,» arvas psühholoog.

 

Ta jätkas, et lauljannal on juba mitmeid märke, mis viitavad kaugele arenenud psüühikahäirele.

 

«Arvan, et tal on välja kujunenud bipolaarne meeleoluhäire. Kui ta ruttu ravi ei saa, siis ta ei pruugi järgmise aasta lõpuni elada. Ta võib depressioonihoos end ära tappa,» leidis Brenner.

 

Bipolaarne meeleoluhäire ehk bipolaarne häire (varasem nimetus maniakaal-depressiivne psühhoos) on psüühikahäire, mille puhul vahelduvad kõrgenenud meeleolu, aktiivsuse ja energiaga perioodid (maniakaalne episood) ning meeleolu, aktiivsuse ja energia alanemine (depressioon).

Alanenud meeleolu perioodid sarnanevad bipolaarse meeleoluhäire puhul tavalise depressiooniga. Maania ajal on patsient ülienergiline, sage on ideedetulv, tihti võtab ta endale võimatuid ülesandeid, mida üritab ka täita. Sageli loobuvad patsiendid täielikult unest ja söömisest, mis viib üldise kurnatuseni. Kui maaniaga kaasnevad psühhootilised sümptomid, võib patsient meelepetete või luulude ajel olla ohtlik enesele ja teistele ning vajab tingimata hospitaliseerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles