Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

VIDEO Alar Karis ja Islandi president said Mäetaguse mõisapargis mänginud lastelt armsa üllatuse

Copy
President Alar Karis.
President Alar Karis. Foto: Madis Veltman

«Silmad märjad mul... kui tublid meie lapsed!» kirjutatakse Facebooki postitatud video all. «Nii liigutav elamus!»

Teisipäeval saabus Eestisse visiidile Islandi president Guðni Thorlacius Jóhannesson. Alar Karis jagab Facebookis videot sellest, kuidas presidendid Mäetaguse mõisapargis einestasid, kui äkitselt hakkasid pargis mänginud lapsed neile laulma. 

 «Tore-armas üllatus Mäetaguse mõisapargis mänginud lastelt. Aitäh lapsed!» kirjutas ta video juurde, kus väikesed lapsed Eesti hümni laulsid. 

Kõnealune video on kogunud ohtralt vaatamisi ja reaktsioone. «Nii-nii armas, kui noormees võttis mütsi peast... Täielik härrasmees kasvamas,» kiidetakse üht väikest laululindu. «Silmad märjad mul... Kui tublid meie lapsed!» leiavad mitmed. «Nii liigutav elamus!» ja «Mega armas!» kirjutatakse kommentaariumis. 

Presidentide kohtumisel olid arutelu all Eesti ja Islandi kahepoolsed suhted, sealhulgas kultuuri-, haridus- ja teaduskoostöö, piirkondlik julgeolek ja koostöö NATOs, Ukraina toetamine ja ülesehitus.

Eesti ja Islandi president tegid ringkäigu Ida-Virumaal, külastasid tarkvaraarendajaid koolitavat kooli kood/Jõhvi, Sinimägede muuseumi Vaivaras, Narva linnust ja kaevandusmuuseumi Kohtla-Nõmmel ning matkasid Selisoo loodusrajal. Presidendid kohtuvad ka politsei- ja piirivalveameti esindajatega.

Tagasi üles