Anu Välba juubeliõnnitlus sündis suure saladuskatte all: hakkasime umbes kaks kuud tagasi planeerima... (2)

Elu24
Copy
Anu Välba.
Anu Välba. Foto: Taavi Sepp

Täna, 14. mail, tähistab tele- ja raadioajakirjanik Anu Välba oma 50. sünnipäeva. Sünnipäeva puhul tegid sõbrad ja kolleegid Anule õnnitlusvideo, mille valmimisest saatejuht ise midagi ei teadnudki. «Kaks nädalat oleme ette valmistanud, ei ole veel see asi välja lekkinud. Ootame pühapäevani!» sõnas režissöör René Vilbre «Ringvaates».

14. mail tähistab tele- ja raadioajakirjanik Anu Välba oma 50. sünnipäeva. Sel puhul tegid saatejuhi sõbrad ja kolleegid Välbale pühendatud versiooni nublu loost «Mina ka», muusikavideos teeb kaasa Välba poeg Karl.

Teisipäevases «Ringvaates» sai piiluda, kuidas Välbale pühendatud laul sündis. «Me hakkasime seda asja vist umbes kaks kuud tagasi planeerima,» sõnas režissöör René Vilbre «Ringvaates».

«Läksin Maikeni (laulupedagoog Maiken – toim) juurde jutuga, et teeks sellise väikese tervituse. Maiken ütles, et mis mõttes väikese, ütles, et suure teeme. Küsisin, et kas saame kõik tüübid kokku? Ta ütles, et saame! Ja siis hakkasime Maikeniga inimesi kutsuma ja kutsuma ja ega ma ei uskunud, et selline mass inimesi kohale tuleb. Meil on ajalooliselt ruutmeetri peale kõige rohkem tuntud inimesi kokku tulnud Eestimaal, kõik, kes vähegi laulda oskavad, vähegi nägu on, leidsid aja, võimaluse ja tahtmise tulla!» sõnas Vilbre.

Staaridest kubisevat õnnitlusvideot nägi Välba ise esimest korda pärast pühapäevast «Hommik Anuga» saadet. «Kaks nädalat oleme ette valmistanud, ei ole veel see asi välja lekkinud. Ootame pühapäevani!» sõnas režissöör Vilbre. «Me ei räägi talle hetkel mitte midagi ja ta teab, et saade on lühem emadepäeva kontserdi pärast. Ta ei hakanud kontrollima saatekavast ka, et kolm minutit on saade lühem ja pigistame lõputiitrite alla selle laulu. Praegu me siin ootame-vaatame, et ta peale ei satuks.»

«Ringvaates» kirjeldasid Anu ka mitmed tuntud inimesed, näiteks sõnas Koit Toome, et iga kord, kui intervjuu lõpeb, tänab Anu südamlikult kõiki. «Ma arvan, et ta on täpselt sama intervjueerijana ja kaamera kõrval. Ja ta on väga huvitatud, mida inimesed talle räägivad. Ta on nagu juba rahvuslik aare,» sõnas Evelin Võigemast.

Anu poeg Karl kirjeldas Anu kui toredat ema, kes on talle palju tarkusi õpetanud ja talle väga hea ema. «Meile meeldib koos filmi vaadata, mängida lauamänge ja filme meeldib niimoodi vaadata, et sööme jäätist!»

Lisaks kolleegide ja sõprade vahvale üllatusele soovis Välbale isiklikult õnne ka peaminister Kaja Kallas.

«Olen jõudnud telemajja, et üllatada Anu Välbat erilise 50. juubeli puhul,» kirjutas peaminister Instagrami postitatud videoklipi juurde, kus saatejuhti kallistab ning talle suure lillekimbu ulatab.

Foto: Kuvatõmmis Instagramist / kajakallas
Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles