Lähedased otsivad Ämaris kadunud 45-aastast Rihot: kardame, et juhtunud on halvim

Katrin Lust
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Riho Roonurm Instagram
Riho Roonurm Instagram Foto: Riho Roonurm Instagram

«Alguses arvasin, et ta kuskil pidutseb ja napsutab ja seetõttu me ei hakanud teda kohe otsima,» räägib 45-aastase Riho õde, kelle sõnul on tema vend kadunud juba 29. aprillist saati. «Aga täna ma tunnen, et juhtunud on halvim ja igasugune info Riho kohta on teretulnud,» hakkab naine nutma.

Rihot nähti viimati Ämari sotsiaalmajast lahkumas 29. aprilli hommikul. Mees on kõhna kehaehitusega ja umbes 180 sentimeetrit pikk. Rihol oli seljas tepitud must kevadjope ja mustad dressipüksid.

«Ta elas Ämari sotsiaalmajas ja elatus juhutöödest. Sel samal päeval ta kirjutas emale, et tahab raha laenata, et sõita õhtul Tallinna, et seal teha ühes tehases öövahetus. See on ka viimane sõnum, mille oleme temalt saanud,» rääkis õde, kelle sõnul on vennal ka alkoholi probleem.

«Kuigi ta sattus napsutama, siis ta ei ole kunagi varem nii pikalt ära kadunud. Ka siis kui on telefon ära varastatud on ta ikka emale endast märku andnud, aga seekord on aeg liiga pikk ja kardame halvimat,» on õde täna vägagi mures.

Õde leidis kodutute punkrist Riho nutikella

«Eile käisime teda Ämaris otsimas..leidsime isegi üles Harju-Ristis ühe mahajäetud maja, kus eluheidikud elavad ja kus Riho samuti aegajalt joomas käis. Nii kohutavat kohta polegi ma elus varem näinud. See oli pime ja jube, aga seal oli üks mees, kes tundis Rihot,» kirjeldab naine eile õhtuseid sündmusi, «Ma märkasin tema aknalaual Riho nutikella ja küsisin, kas ta on teda näinud. Ta vastas, et andis Rihole 150 eurot laenu ja kui pärisime, kus Riho olla võiks tahtis ta meile sisuliselt kallale tulla ja hakkas karjuma, mis see kõik meie asi on.»

Riho õele ei tundunud see kõik aga usutav. Miks peaks kodutu joodik andma kella eest seesuguse summa ja kust on kodutul sellist raha üldse võtta. Õde mõtiskleb ka selle üle, miks peaks olema venna kell üldse kodutute punkri aknalaual.

«Me võtsime möödunud nädalal ühendust ka politseiga ja tegime avalduse, aga kuna uurija läks reedel kell kolm töölt ära, siis meil ei õnnestunud teda tabada. Eks ma homme üritan anda selle kellaga seotud info politseile edasi aga sealt poolt liigub kõik nii aeglaselt, et ma otsustasin teha postituse venna kohta ja kui keegi midagi teab palun andke meile teada. Me oleme väga mures!» sõnas õde.

Õe sõnul said nad politsei kaudu teada, et Riho üheski arestimajas ei viibi ja samuti ei ole teda registreeritud üheski haiglas.

«Ma rääkisin ka Aare Rüütliga, kes lubas aidata Riho otsingutele kaasa!» lisas õde, «Oleme emaga täiesti murest murtud. Me ei suuda magada ja mõtleme ainult, kuhu ta ometi kadus!»

Õde käis eile ka Ämari surnuaial venda otsimas. «Kohalikud rääkisid, et seal käiakse napsutamas, kuid meie ei näinud seal eile kedagi. Jõudsin koju kella kahe ajal öösel ja otsisime teda kõikjalt, kust oskasime!»

Kui sa oled Rihot näinud, siis õde palub, et helistaksite talle.

«Oleme tänulikud iga infokillu eest!» ütles ta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles