Rütmilise liikumise võlu: Kuidas tantsimine aitab hoida vaimu ja keha tervena?

Copy
Dance Until U Drop Camp 2022
Dance Until U Drop Camp 2022 Foto: Free Flow Studio

Muusika, liikumine, emotsioonid, rütm - tantsimine mõjutab nii meie füüsilist kui ka vaimset tervist.

Tantsimine on suurepärane viis lihaseid tugevdada, kaloreid põletada ja südame-veresoonkonna tervist parandada. Küll aga pole tantsimine pelgalt muusika rütmis liikumine ja trenn, vaid arendab inimest ka vaimselt.

Tantsul on teraapiline mõju, mis vabastab keha ja meele pingetest ning lülitab välja igapäevastest muredest. See tõstab tuju ja annab võimaluse oma emotsioone väljendada ja lugu rääkida. Free Flow Studio koreograaf Agnes Ihoma sõnul motiveerib teda tantsima just see seletamatu emotsioon. “Mind hoiab tantsimas tunne, et saan paha tuju justkui maha raputada,” ütleb Agnes.

Üks viis üheskoos tantsida on tantsulaagris. Free Flow Studio finants- ja kliendisuhete juht Ragne Rajaveer-Jallouli sõnul on tantsimine suurepärane viis liikuda ja hoida keha tervena. “Sel suvel toimub suvelaager DUUD (dance until you drop), kus peamine tegevus on tantsimine, seda nii treeningute, ühisloomiste, esinemiste kui ka võistluste kuues. Vähem armastatud ei ole ka värskes õhus pakutud vaba aja tegevused, nagu rand, lõke ja jalutuskäigud,” tutvustab Ragne.

Tants on looming ja keha justkui pintsel. “Läbi tantsu suureneb laste ning noorte eneseväljendusoskus, isikupära, julgus jääda iseendaks ning aitab neil liikumine kujundada igapäevaelu lahutamatuks osaks,” kirjeldab Ragne Rajaveer-Jalloul, kuidas on tantsimine suurepärane viis ennast väljendada ja lugu jutustada. Ka Free Flow Studio tegevjuht ja koreograaf Alice Aleksandridi ütleb oma õpilastele alati: "Võta mu koreograafia ja tee sellest enda oma, keera see pahupidi, värvi seda, mängi sellega.”

Free Flow Studios õppivate noorte jaoks on oluline end publiku ees proovile panna, õppida pingelises olukorras hakkama saama ja endasse uskuma. Koreograaf Agnes Ihoma usub, et vähemalt üksinda on igaüks muusika rütmis puusi nõksutanud. “Võib öelda kardetakse uut situatsiooni ja teiste arvamusi. Võimalik, et hirmust jätame mõne tantsustiili proovimata või tantsulaagrisse minemata. Olen kuulnud paljudelt, et esimest korda tantsutrenni tulles süda puperdas. Meil kõigil on hirme ja ebakindlusi, aga neid ületades saame kogeda midagi uut,” julgustab Agnes.

Tantsimisega seotud positiivseid omadusi võibki loetalema jääda. Näiteks on uuringud näidanud, et tantsimine võib parandada mälu ja keskendumisvõimet. See on tingitud sellest, et tihti tuleb õppida keerukaid kombinatsioone ja liigutusi meelde jätta. Lisaks on tantsimine sageli ka grupitegevus, nii et on võimalik suhelda, uusi sõprussuhteid luua ja koostöövõimet arendada.

Olgu professionaalne tantsija või lihtsalt hobi, tantsimine on suurepärane viis hoida keha ja vaimu terve ja õnnelikuna.

Free Flow Studio DUUD (dance until you drop) camp on suvine tantsu ja vabaaja veetmise laager Võsul, kus tants on kombineeritud erinevate ühistegevustega. Sel suvel kohtutakse juba 18. korda, et üheskoos kaks meeldejäävat nädalat veeta.

Laagrisse on oodatud kõik alates 6. eluaastast. Pisemad huvilised (kuni 14. a.) on oodatud 7.-12. juulil ning suuremad (alates 15. a.) 21.-26. juuli.

Koodiga "TANTSIV POSTIMEES" on laagrisse registreerimine mõlemas vanuseastmes 20% soodsam. Vaata lisaks: www.freeflowstudio.eu

Foto: Free Flow Studio
Copy
Tagasi üles