POOL MILJONIT «Tulnukas 2» on kolme nädalaga teeninud üüratu kassatulu

Elu24
Copy
Tulnukas 2 – Valdis (Märt Avandi) saabub tagasi, küll maailma, mis on muutunud.
Tulnukas 2 – Valdis (Märt Avandi) saabub tagasi, küll maailma, mis on muutunud. Foto: Kaader filmist

Rasmus Merivoo film «Tulnukas 2 ehk Valdise tagasitulek 17 osas» on kinolinadel jooksnud 1. aprillist. Kolme nädalaga on filmi käinud vaatamas pea 82 000 inimest ning kassatulu on teenitud üle poole miljoni euro. 

 

«Tulnukas 2 ehk Valdise tagasitulek 17 osas», Rasmus Merivoo järg oma 2006. aasta kultusfilmile «Tulnukas», on kinodes eestlasi naerutanud juba esimesest aprillist saati ning teinud seejuures korralikku käivet.

Viimasel nädalal käis filmi vaatamas 6 748 inimest. Kolme nädalaga on filmi kinodes vaadanud 81 910 inimest ning kolme nädalaga on film kassatulu teeninud 542 997 eurot.

Esimene «Tulnuka» film läks Merivoole maksma 50 000 krooni ning raha kokkusaamine polnud just kerge ettevõtmine. 

Nimelt kirjutas mõni aasta tagasi Sky portaal, et 2006. aastal linastunud teos oleks võinud üleüldsegi olemata olla, kui poleks olnud kaht usinat muusikut, kes filmi režissööri Rasmus Merivood rahalise süstiga toetanud ei oleks: bändi Horror Dance Squad liikmed Indrek Ulp ja Mikk Peetrimägi.

«Mina ja Mikk olime tollel ajal küll teises bändis, kuid me ostsime filmi režissöörilt Rasmus Merivoolt kitarrivõimu, mille eest ta sai teha selle filmi,» pajatas Indrek Ulp. 

Filmi "Tulnukas 2" esilinastus. Rasmus Merivoo.
Filmi "Tulnukas 2" esilinastus. Rasmus Merivoo. Foto: Konstantin Sednev

Paljude halbade kokkusattumuste tõttu leidis Merivoo end ühel 2006. aasta kevadisel päeval olukorrast, kus pidi oma Tallinna Pedakoogikaülikooli filmi ja video õppetooli lõputöö stsenaariumi järgmiseks hommikuks valmis kirjutama. «Tulin Kuusallu ja hakkasin lihtsalt kirjutama. Nii kui kirjutama hakkasin, hakkasid tegelased ka lihtsalt ropendama,» meenutas Rasmus stsenaariumi kirjutamist Ypsilonile antud intervjuus. 

Loe lähemalt: 

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles