MIDA NAD AVASTASID? Ajaloolased pruulisid koos ekspertidega 16. sajandi õlut

Inna-Katrin Hein
Copy
Õlu ja õlletünnid. Pilt on illustreeriv
Õlu ja õlletünnid. Pilt on illustreeriv Foto: Kishivan/Shutterstock

Mittetulundusliku meediaväljaannete võrgustiku The Conversation kaastöötajad, Iirimaa Dublini Trinity kolledži ajaloolased Susan Flavin ja Charlie Taverner pruulisid koos tänapäevaste õllemeistritega 16. sajandi õlut ja avastasid palju huvitavat.

On teada, et 16. sajandi iirlasd jõid õlut palju rohkem kui iirlased tänapäeval. Kuidas nad sajandeid tagasi õlut tegid ja milline oli nende õlu, oli seni müütide tasandil. Artikli autorid olid osa meeskonnast, kes püüdis leida vastuseid.

Varauusaegse Iirimaa ulatusliku toidu- ja joogiuuringu osana, mida rahastas Euroopa teadusnõukogu, taastas ja analüüsis meeskond õlut, mida pruuliti Dublini lossis viimati 1574. aastal. Ühendades käsitöö, mikrobioloogia, õlleteadmised, arheoloogia ja ajaloo, on see kõige põhjalikum interdistsiplinaarne uurimus ajaloolise õlle kohta, mis ajaloolaste sõnul eales tehtud. Siin on viis asja, mille meeskond avastas.

Tagasi üles