«Kuuuurija» Eesti islami koguduse liige peaimaami tagandamisest: tema tõttu kannatab meie maine (2)

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
Sel aastal sattusid KAPO aastaraamatusse lausa kaks Eestis tegutsevat usuliidrit – üks neist Eesti islami koguduse peaimaam Ildar Muhhamedšin (pildil).
Sel aastal sattusid KAPO aastaraamatusse lausa kaks Eestis tegutsevat usuliidrit – üks neist Eesti islami koguduse peaimaam Ildar Muhhamedšin (pildil). Foto: Kuvatõmmis Kanal 2 videost.

Eesti islami koguduse juht Ildar Muhhamedšin on korduvalt sattunud KAPO aastaraamatusse ja mitmesse finantsskandaali. Mees tagandati oma kohalt tänavu märtsi keskel ning esmaspäevases «Kuuuurija» saates kergitas Eesti islami koguduse nõukogu liige Nijazi Gadžijev esimest korda loori – mis siis täpsemalt moslemite koguduses juhtus? 

 

Miks tagandas Eesti islami kogudus kohalt oma peavaimuliku, kes sattus KAPO aastaraamatusse ja prokuratuuri huviorbiiti? Kümmekond päeva tagasi avaldas kaitsepolitsei oma järjekordse aastaraamatu, milles räägitakse suurematest töövõitudest, aga antakse ka ohuhinnanguid – räägitakse isikutest ja protsessidest, mis ohustavad Eesti iseseisvust ja julgeolekut. 

Sel aastal sattusid KAPO aastaraamatusse lausa kaks Eestis tegutsevat usujuhti – Moskvale alluva vene õigeusukiriku metropoliit Jevgeni ja Eesti islami koguduse peaimaam Ildar Muhhamedšin.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles