87-aastane Leida Rammo naaseb teleekraanile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saatesarja «Tuuni mu mõisa!» pressiesitlus Tallinna Polütehnikumis.
Saatesarja «Tuuni mu mõisa!» pressiesitlus Tallinna Polütehnikumis. Foto: Viktor Burkivski


Kanal 2 täna õhtul algavas saates «Tuuni mu mõisa» teeb kaasa ka peagi 88-aastaseks saav Leida Rammo.

 Naine saadeti enne saate algust majja spiooniks, et elanikelt uurida, mis võiks majas teisiti olla.

«Läksime esialgu sinna salaja kaheks päevaks nagu harilikud pensionärid, vaid direktor teadis,» rääkis Rammo saate pressiesitlusel, kuidas naisest ja tema kahest kaaslasest spioonid said.

Kliendid istusid koridoris süngelt, palju ei rääkinud. Mina lihtsalt hakkasin neid küsitlema, nimetasin oma nime,» muljetas Rammo, kuidas esimesed tutvused sõlmiti. «Mõni ei tahtnud üldse, et me teda tülitame, ei tahtnud filmimist. Aga järgmised juba tahtsid küll. Kõige vanem elanik ei mäletanud kui vana ta on, naeratas muidu küll,» polnud uute tutvuste sõlmimine tegelikult sugugi raske.

«Jäime ööseks sinna. Toas arutasime omavahel, et kas nüüd meid võeti teisiti vastu kui ehk tavalisi kliente. Ei olnud nii. Tõendused oli järgmine hommik, kui otsisime, kus pesta. Vannituba tehti lahti ja seal üks väga kena naisterahvas tahtis meid kohe abistada. Küsis, et kumba ta meist enne peseb. Selgitasime, et saame ise hakkama, aga tema tahtis meid ikka abistada. Mõtlesin, et väga imelik, miks ta niimoodi meid aidata tahab. Selgus, et ta oli uue vahetusega tööle tulnud ja ei teadnud, et meie ei olegi tavalised kliendid ning tahtis meid kohe hooldama hakata,» muigas Leida.

Paunküla hooldekodule jätkub Leida Rammol vaid kiidusõnu. «Nii head hooldekodu ma pole enne näinud ja olen mõelnud, et kui mul kedagi poleks, võiksin seal südamerahuga olla. Söögist ma ei räägigi, kodus mina küll nii hästi ei söö. Mitte, et mul võimalik pole, aga ma ei viitsi ise teha.»

«Tuuni mu mõisa» on Kanal 2 eetris täna kell 20.35
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles