KLIPP KORRALIK KOMEJANT: politsei eest antiradarit peitnud pereema kavalus ei läinud läbi (2)

Elu24
Copy
Foto: Kuvatõmmis Reporteri videost

Kolmapäevaõhtuses «Reporteri» saates näidati tragikoomilist juhtumit, kus autost tuvastati Eestis keelatud antiradar. Selle politsei eest varjamise võttis aga «osavalt» enda peale naispere!

Politseipatrullis äratas kahtlust uhke BMW maastur, mille juht suure kiiruse pealt äkitselt pidurdas. Nii peatas patrull auto kinni ja küsis ega autos pole juhtumisi kiiruse mõõtmist takistavat antiradarit. Ehkki roolis olnud mehe vastus oli eitav, ei jätnud patrull asja sinnapaika. 

«Üldjuhul kui sõiduk kinni peatatakse, on juhtide esmane reaktsioon seade ära peita,» sõnas «Reporteris» Tartu liiklustalituse välijuht Sander Kullamaa. «Kui meil on põhjendatud kahtlus olemas, siis me saame selle auto läbi vaadata. Väga tihti me ei eksi ja selle seadme ka üles leiame,» lisas ta.

Täpselt nii läks BMW juhiga.

Foto: Kuvatõmmis «Reporteri» videost

Kui auto oli vaiksemasse kohta pargitud, võttis BMWs olnud naine tagaistmelt lapse sülle ja peitis samal ajal antiradari enda hõlma alla. Hetk hiljem viskas ta selle sujuva heitega selja taha põllule.

Järgmisena kurtis ta aga kõrval seisnud patrullpolitseinikule, et vajab lapse süles hoidmisega abi. Samal ajal näitas BMW roolis olnud mees teisele politseinikule autot kinnitamaks, et keelatud antiradarit neil ei ole. 

Ei möödunud kaua aega, kui politseiniku terav pilk taamalt murult antiradari avastas. «Ütleme, et seadmete kasutamine on üldjuhul populaarne. Kui jälgida sotsiaalmeediagruppe, siis on näha, et huvi on suur.» Karistus antiradari kasutamise eest on kuni 400 eurot. Raskem karistus on aga radarist ilmajäämine, sest nende hinnad võivad ulatuda 4000 euroni.

Vaata täispikka «Reporteri» klippi!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles