«EI SAAGI ARSTI JUURDE SÕITA» Vanahärra leiab, et jäi juhilubadest ebaõiglaselt ilma (5)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Autod. Foto on illustreeriv.
Autod. Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

83-aastane Vello kurvastab, et enam pole tal võimalust ise oma autoga arsti juurde sõita ega metsa marjule minna. «Load võeti ära pärast seda, kui riivasin kogemata ühte autot. Mulle öeldi, et mul oli ebaadekvaatne seisund – ma olin tarbinud alkoholi, mis on alusetu süüdistus,» räägib ta. «Alkoholijoobes juhtimist ei ole PPA mehele ette heitnud,» ütleb politsei pressiesindaja. 

Vello (83) tagurdas 2023. aasta mais autoga Laagri ülevaatuspunktist välja ja riivas ühte autot. «Ma ei tundnud ausalt, et riivasin,» ütleb Vello, kellele jäi teisele auto vastu sõitmine täiesti märkamatuks. Nii sõitiski ta koju tagasi ega osanud midagi halba karta. Viis päeva hiljem aga helistati talle politseist. «Öeldi, et tegin avarii. Arvasin alguses, et see on petukõne – ma ei uskunud seda. Mind kutsuti näitama autot, läksin näitama ja selguski, et ongi paar triipu auto peal. Vaatasime kaamerast üle ja selgus, et riivasingi teist autot,» räägib Vello Elu24 toimetusele.

«Ütlesin, et ei vaidle vastu. Küsiti, miks ma ära sõitsin. Vastasin, et ma ei tundnud seda riivet. Kiirus oli üliväike. Ma ei tundnud, tõesti ei tundnud,» kinnitab Vello. Edasi läksid asjad mehe sõnul veelgi üllatavamaks. «Mulle öeldi, et mulle pandi ebaadekvaatne seisund kirja. Uurisin siis, mida see tähendab ja sain vastuse, et see tähendab seda, justkui oleksin ma olnud joobes, kuid analüüse ju ei tehtud,» räägib Vello. «Ma ei ole kaheksa aastat alkoholi joonud, kuid mulle poogiti külge alkoholijoove,» ütleb ta. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles