VIDEO Silvia Ilvese poeg võitis maineka tšellokonkursi

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Silvia Ilvese poeg Tristan
Silvia Ilvese poeg Tristan Foto: Erakogu

Silvia Ilves jagab oma pere rõõmsat uudist – tema 11-aastane poeg Tristan pälvis esikoha «Parim Noor Instrumentalist 2024» tšellomängijate konkursil. «Loobusin lihtsalt oma muudest kohustustest ning olin lapsele tšelloõpetajana kodus olemas. Tasus ära, Tristan võttis end väga hästi kokku,» ütleb Silvia.

5. aprillil leidis aset üleriigilise keelpillimängijate konkursi «Parim Noor Instrumentalist 2024» tšellistide finaal. Tristan Ilves pälvis oma vanusegrupi A-kategoorias esikoha ning tiitli «Parim noor instrumentalist 2024». Tristan pälvis lisaks esikohale ka Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia eripreemia väga hea esinemise eest. 

Diplom
Diplom Foto: Erakogu

Finaalis esitas Tristan tehniliselt keeruka pala, muusikaliselt elegantse hõnguga Luigi Boccherini tšellokontserdi G-duur, mis oli kõikidel konkursantidel kohustuslikus kavas.

Tristan õpib Tallinna Muusika- ja Balletikoolis ning tema tšelloõpetaja on Mart Laas. Andekas noormees osales samal konkursil ka 2022. aastal, mil ta sai 2. koha. 

Silvia Ilves räägib Elu24-le, et enne konkurssi oli tšelloõpetaja temaga päris karm ja ütles, et ta teeks koos pojaga kodus palju tööd, sest konkursi lood vajavad palju kodutööd emaga. «Ma võtsin manitsuse väga hinge ning kuigi oli omal kiire aeg, loobusin lihtsalt oma muudest kohustustest ning olin lapsele tšelloõpetajana kodus olemas. Tasus ära, Tristan võttis end väga hästi kokku!» ütleb Silvia, kes on poja saavutuse üle ülimalt rõõmus. «Olen Egmont Väljale konkursi korraldamise eest väga tänulik. Konkurss on edasiviiv jõud noortele muusikutele ning on hea meel tõdeda, et Tristanil on olemas ka tõsine konkurent tšello erialal,» lisab ta.

Silvia Ilves koos poja Tristaniga.
Silvia Ilves koos poja Tristaniga. Foto: Erakogu

Tšellokonkursi korraldasid Eesti Tšellofestivalid koos Muusikakoolide Liiduga. Konkursi korraldust juhtis Egmont Välja.

«Parim Noor Instrumentalist» 2024. aasta konkursi lõppvoorude tulemustega saab tutvuda SIIN

Vaata videost Tristani esinemist: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles