SÜDANTLIIGUTAV Valga naine tänab meest, kes tasus poes tema lapse arve (3)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Toidukaup. Foto on illustreeriv.
Toidukaup. Foto on illustreeriv. Foto: Madis Veltman

Facebooki grupis «Valgamaa inimesed» jagatakse südantliigutavat lugu. Pensionärist mees tasus toidupoes lapse arve, kui nägi, et lapsel toidurahast puudu jäi. «Mehetegu. Väärib järgimist,» kiidab kirikuõpetaja Ivo Pill abistamise heaks. 

Facebooki grupis «Valgamaa inimesed» on postituse teinud Ksenia, kes soovib tänada meest, kes poes tema lapsele appi tuli ja tasus puuduoleva osa arvest.   

«Tahaks väga tänada ühte meesterahvast, kes Pikal tänaval asuvas Coopi poes tasus mu tütre arve ära. Arve polnud küll suur, umbes seitse eurot, aga ikka tore, kui on veel selliseid inimesi olemas. Tütar läks poodi midagi süüa ostma ja tal ei jätkunud raha ja meesterahvas, kes seisis järjekorras tema taga, tasus tütre arve. Suur tänu sulle, kui sa loed seda,» ütleb Ksenia.

Kommentaarides on Kseniale vastanud mees, kes lapsele appi tõttas.  

«Inimest ei saa jätta hätta. Tegin seda hea meelega. Olen ise inva-pensionär. Kuid aitan ikka. Mõistan, kuna olen ise olnud kolm aastat kodutuna tänaval. Lapsel polnud ju seal midagi muud kui veidi toitu. Olge terved ja tublid. Hoolige üksteisest,» kirjutab Mait Suur, kes lapse arve tasus.  

Maidu tegu on pälvinud ka Sangaste kirikuõpetaja Ivo Pilli heakskiidu. «Mehetegu. Väärib järgimist. Pole ise küll uulitsale sattunud, aga ema ikka rõhutas, et – vangi rauad, kerjuse kott ja sandi kargud – nende üle irvitada ei tohi. Täna sul nendega tegemist pole, homme aga küll. Ja kui teed head, siis «sinu vasak käsi ei pea teadma, mis parem käsi teeb». Olgu see hea, mida sa teed, kuivõrd väikene tahes – ta pöördub sinu juurde tagasi. Niisamuti ka kuri. Omal nahal ära proovitud,» kirjutab Pill. 

«Nii lastel kui vanuritel juhtub teinekord, et tuleb sente või suurematki puudu – ei tee see mind vaeseks,» ütleb kirikuõpetaja ning meenutab krooniaja alguses toimunud seika, kus ta juhtus poes nägema, kuidas laps palus emalt maiustust lausa pisarsilmi, ema aga ütles, et raha pole. «Nende ostudest ja väljanägemisest võis seda ka uskuda. Ostsin siis selle väikese kommipaki ja pistsin tönnijale pihku... Ema oli vaid üks suur küsimärk,» ütleb Pill. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles