USA ekspert Vantaa koolitulistamisest: kas Soome läheb nüüd Serbia teed?

Inna-Katrin Hein
Copy
Soomes Vantaas Viertola kooli Jokiranta õppehoones leidis 2. aprillil 2024 aset tulistamine. Kinnipeetud kahtlusalune on selle kooli kuuenda klassi 12-aastane õpilane. Ta tappis ühe kaasõpilase ja haavas kaht. Nende seisund on raske ja nad on haiglaravil. Pildil politseinikud sündmuskohal.
Soomes Vantaas Viertola kooli Jokiranta õppehoones leidis 2. aprillil 2024 aset tulistamine. Kinnipeetud kahtlusalune on selle kooli kuuenda klassi 12-aastane õpilane. Ta tappis ühe kaasõpilase ja haavas kaht. Nende seisund on raske ja nad on haiglaravil. Pildil politseinikud sündmuskohal. Foto: Markku Ulander / Lehtikuva via AP / Scanpix

Ameerika Ühendriikide koolitulistamisekspert David Riedman jälgis ja uuris Soomes Vantaas toimunud koolitulistamisjuhtumit ja teda huvitab, kas 2. aprilli sündmus viib Soomes relvaseaduse karmistamiseni nagu viis Serbias.

12-aastane kuuenda klassi õpilane saabus Viertola kooli relvaga, tappis ühe oma klassikaaslase ja vigastas raskelt kaht, kes on haiglaravil.

Riedman haldab koolitulistamise andmebaasi K-12, mis jälgib Ameerika Ühendriikide koolitulistamisi. Avatud lähtekoodiga uurimisprojekt sündis 2018. aastal pärast koolitulistamist Floridas Parklandis. Kooli endine õpilane Nikolas Jacob Cruz tulistas surnuks selle kooli 17 õpilast ja töötajat ning haavas veel 17 inimest. Ta saadeti eluks ajaks trellide taha, kirjutab Ilta-Sanomat

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles