Tänavu Soomet Eurovisioonil esindav laulja tuleb Õllesummerile ega kavatse end tagasi hoida

Elu24
Copy
Windows95man esindab täna Soomet Eurovisioonil.
Windows95man esindab täna Soomet Eurovisioonil. Foto: Antti Aimo-Koivisto / LEHTI / SIPA / Scanpix

Üle lahe palju kõmu tekitanud Soome selleaastane Eurovisiooni esindaja Windows95man esineb 4. juulil Õllesummeril. Jäädes truuks oma käitumis- ja kostüümistilistikale, ütles laulja, et ei kavatse Eestis tagasihoidlikuks jääda.

Oma läbirääkimistes Õllesummeri meeskonnaga lubas Windows95man, kodanikunimega Teemu Keisteri, «maksimaalselt reeglitevaba» esinemist. «Mida ta selle all täpsemalt silmas pidas, polnud aru saada,» ütles Õllesummeri peaprodutsent Reno Hekkonens.

Artisti Soome eelvooru võidule järgnes mitmeid skandaale. Küll oli tema riietus liialt napp, küll heideti talle ette maailmabränd Windowsi ebakohast kasutust oma esinemiskostüümis.

Windows95man esineb selleaastasel Eurovisioonil lauluga «No Rules!». Laul kogus Soome finaalis kolmandiku kõikidest häältest. Nublu ja Mikael Gabriel jäid laulga «Vox populi» kolmandaks.

Teemu Keisteri aka Windows95man on Soomes ammu tuntud kui visuaalartist ja DJ. Tänavuse Soome Eurovisiooni eelvooru UMK võitnud Windows95man oli tõeline üllataja. Ta napsas UMK võidu suurfavoriit Sara Siipola eest ja kogus kokku 313 punkti. Teise koha saavutanud Sara Siipola sai 273 punkti. Kolmandale kohale platseerusid nublu ja Mikael Gabriel 178 punktiga.

Arstistiga samal päeval astuvad Õllesummeril üles Ukraina suurim popstaar Loboda, Eesti muusikastaarid Terminaator, Bedwetters, Genka & Paul Oja, Curly Strings, Suured Tüdrukud ja paljud teised esinejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles