VIDEO Tapjakirjanik Urmas Tilga vastuseid võlgu ei jää: fakt on see, et lõin naist jalaga, aga... (2)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Urmas Tilga kohtus
Urmas Tilga kohtus Foto: Triin Roos, Elu24

2023. aasta augustis Tõrva vallas taluõuel toimunud grillimine võttis ootamatu pöörde, kui koosviibimisel osalenud naine tugevate löökide tõttu maha kukkus. Urmas Tilga, keda naise peksmises ja selle tagajärjel saabunud surmas süüdistatakse, ennast süüdi ei tunnista ja peab kohtus põhjaliku kaitsekõne. Tilga väidab, et hoopiski ohvri elukaaslane Tõnu Kuudeberg, kes samuti kohtu all viibib, on tegelik süüdlane.   

Kolmapäeval, 3. aprillil arutati Tartu maakohtus Urmas Tilga (58) süüasja. Tilgat süüdistatakse 51-aastase naise surnuks peksmises. Kohtu all on ka ohvri elukaaslane Tõnu Kuudeberg, kellele pannakse süüks abi kutsumata jätmist oma naisele, kes vigastuste tõttu ilmselgelt arstiabi vajas. 

Urmas Tilga on tegutsenud harrastuskirjanikuna ning kirjutanud raamatu «Tango verise kirvega» (2022), mis pole paraku ainest saanud üksnes fantaasiast, vaid Tilga enese elust, kuna mehe minevikust vaatab samuti vastu ohvri tapmine kirvelöögiga pähe. «Raamat on välja müüdud ja küsitud on ka, kas tuleb järg,» mainib Tilga kohtusaalis peetud sõnavõtus. Tema kõnet kuulates tundub, et uus ilukirjanduslik teos on juba sündinud, sest Tilga detailiderohked kirjeldused sellest, mis tema sõnul tegelikult 11. augustil 2023 toimus, meenutavad kangesti kriminaalromaani. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles