ELU 2024 Juku-Kalle Raid: Just täna lubas Kõrvalt ühineda nii Isamaa kui Eesti 200-ga (1)

Juku-Kalle Raid
, Ajalehe KesKus peatoimetaja, Riigikogu siseliige ja salanõunik
Copy
Foto on juhuslik, vabandust.
Foto on juhuslik, vabandust. Foto: Tairo Lutter

Vastu 1. aprilli ööd ilmus tuntud Eesti kirjanduskriitikule Ahto Mullale külmkapi kõrvale unes vähkrev Mihhail Kõrvalt ja lekitas plaani, mille kohta tal endalgi reaalsuses aimu pole. Siiski, rääkis Kõrvalt une kõrvalt, sooviks ta olla pealinna võimuruumis tulevikus õlekõrre, mitte viisu või põie osas.

Kuna Kõrvaltil on viimasel ajal tekkinud teatud logistilisi raskusi (kabinet tuleb maha jätta, aga uut pole veel keegi näidanud, keegi ei tea palju sinna maad on ja kaua võtab uude tuppa aega tavaline kepikõnd või Pärtel-Peeter Perelt pihta pandud kastitõuksiga kulgemine), ilmus ta 1. aprilli hommikul Ahto Mullale unes ning rääkis valupunktidest ja lahedustest, mis painavad nii teda kui ka teisi laguneva Tallinna Tsaaririigi kodanikke.

Mihhail hüpitas hommikul idamaiste võitluskunstidega harjunud osavusega oma värvitud lihavõttemune (2 tk, eesti talutoode) ja teatas, et isegi unes taipab ta, kuidas on vaja lõimuda eestikeelse elanikkonnaga, aga ka eestikeelsete surnutega.

Surnud on eriti eestlaste, aga ka teiste omakeelsete rahvaste tulevik – erinevalt Suure Puškini rahvast – , mõtiskles Kõrvalt ilma eesti või vene aktsendita.

"Seetõttu," pajatas Kõrvalt edasi, "alustame me koheselt – eestlastele lähenemise eesmärgil – kirillitsas hauatahvlite eemaldamist kõikidelt pealinna kalmistutelt ning asendame need võõrkeelsete, elik eesti kultuuriruumi omadustele rohkem sobivate tähtedega. See, mis oli varem kirillitsas, sellest saagu po vaašemu Mihhail!"

Kõrvalt teatas, et surnutaristu korrigeerimine on tema esimene samm toomaks Keskerakonda reeturitele lähemale. "Ei saa välistada ka paari tänava korda tegemist ning ühe toru paigaldust teatud infrastruktuuriliselt tähelepanu nõudvasse paika juba esimesel viisaastakul", oli ta optimistlik.

Kõrvalt pajatas ka, et on asunud nn lilladesse läbirääkimistesse üllatuskoalitsiooni kapist väljatulemise nimel nii Isamaliidu esindaja härra Riina Solmani kui ka Eesti 200 ideoloogilise ema proua Marek Reinaasaga.

"Vabandage väga, mul on kaks muna (eesti talutooted) ja kaks nime", selgitas Kõrvalt, "Mihhail läheb Isamaaliitu ja Kõrvalt EESTI 200 ridadesse, kõik on mittejuriidiliselt überkorrektne!"

"Jääb veel see viisu, põie ja õlekõrre küsimus", kommenteeris Kõrvalt ärevalt, "ent siiski õlekõrre rolli oskaks ma küll endale võtta, sest olen oma tegudes alati peenike poiss olnud. Las Marek ja Riina otsustavad, kes käib viiskudes ja kellel on põis pidevalt kellegi peale täis, mul siinkohal erinõudmisi ei sigine. On veel lahtisi otsi. Mulle meeldib noorem Helme, aga tal juba on oma intiimelu. Ja Reformierakonnaga ma ei räägi, sest sealt ajab mulle keegi kogu aeg Ligi! Aga sotside uutest numbritest, endistest keskerakondlastest, tänastest reeturitest, saavad kõikidest väga head linnapead, kui nad mulle allkirja ära toovad!"

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles