KUI SAAD, SIIS AITA Ukraina varjevõrkude kudumiseks napib materjali: palun vaadake oma garderoobid läbi

Elu24
Copy
Varjevõrk.
Varjevõrk. Foto: Teele Toova

Haapsalu ja Läänemaa Facebooki grupis palutakse kõigi inimeste abi Ukrainale varjevõrkude kudumiseks sobiva materjali kogumisel.  

«Ukraina varjevõrkude kudumiseks on katastroofiline materjali puudus! Ehk on kellelgi kulunud üleliigseid sobimatutuid riideid: roheline (kõik värvid peale heleda), hall (kõik värvid), pruun (kõik värvid). Palun vaadake oma garderoobid läbi,» kirjutab teadet vahendanud Valeriia ühismeedias. Ta lisas toimetusele, et puudu ei ole mitte ainult kangastest, vaid ka võrkudest.

Olgugi et suurem osa riideid on varjevõrkude kudumiseks sobivad, siis tuleks siiski enne veenduda, et kangas ei oleks läikiv ega siidist. Läänemaal saab riided viia Rannarootsi muuseumisse.

Kaks aastat vabatahtlikku tööd

28. märtsil möödus kaks aastat ajast, mil Eestis alustati Ukraina kaitsjate jaoks varjevõrkude valmistamist.

Idee tuli Jaana Rataselt, kes kodanikualgatuse Aitan Kaitsta egiidi all sellise tegevuse kõigepealt Tallinnas ja hiljem üle Eesti käima lükkas. Praegu tegutseb Eestis vahelduva eduga umbes 15 punkti, kus vabatahtlikud varjevõrke valmistavad.

Tunamullu kirjutas Tartu Postimees, et võrgu jaoks vajaminevate ribade materjaliks toovad inimesed kohale oma vanu rõiva- ja kangajääke. Sobivad õhukesed kardinad, voodipesu, triiksärgid, impregneerriie, kleidikangad jne, aga mitte vettimavad rasked materjalid, nagu teksariie, jäme linane või dresside trikotaaž. Vabatahtlikud teevad koostööd taaskasutuskeskuste ja kaltsukatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles