«Miks riik toetab Otškalenkot, aga mitte tema ohvrit?» Võimalus, et pedofiil ja tapja kodulinna naaseb, hoiab haapsallased hirmu all

Heveli Tuisk
, reporter-toimetaja
Copy

Esmaspäevases «Kuuuurijas» räägiti taas pedofiilist ja lapsetapjast Vassili Otškalenkost, kes juba mitmendat korda proovib enne tähtaega vanglast vabaneda. Haapsalu elanike sõnul sai hiljaaegu üks kohalik naine Otškalenko sõbralt ja kunagiselt vanglakaaslaselt ähvardava sisuga kõne. Kui «Kuuuurija» meeskond läks 2017. aastal vanglast vabanenud Stanislav Korsakilt küsima, miks ta ähvardava kõne tegi, pandi toimetaja kõrile nuga.

Haapsalu lapsetapja ja pedofiil Vassili Otškalenko, kellele määrati 1990ndate alguses surmanuhtlus ja hiljem eluaegne vanglakaristus, taotleb taas enne tähtaega vanglast vabanemise võimalust. Märtsi keskel toimus Harju maakohtus vastav istung ning kohtunik teeb otsuse tema vabanemise asjus 27. märtsil ehk sel neljapäeval. Seekord toetab Otškalenko vabanemist ka Tallinna vangla, kes esitas kohtule kirja, mille järgi suudab mees ühiskonda integreeruda.

Kohalikud Haapsalu elanikud on aga rohkem kui mures. Endine politseinik Marko Ender, kes tegeles 1990ndate alguses Otškalenkolt tunnistuste saamisega, võtab saates kohalike elanike nimel sõna ja ütleb, et Otškalenko naasmine kohta, kus ta väikeseid tüdrukuid tappis ja vägistas, ei ole normaalne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles