NUGA KÕRIL «Jura, too relv!» Paadunud liputaja ja pedofiil pani «Kuuuurija» meeskonna eluohtlikku olukorda (2)

Copy

Täna õhtuses «Kuuuurija» saates tuleb juttu lapsetapja ja pedofiili Vassili Otšksalenko ennetähtaegsest vanglast vabanemisest. Haapsalu elanike sõnul sai hiljaaegu üks kohalik naine Otškalenko sõbralt ja kunagiselt vanglakaaslaselt ähvardava sisuga kõne. Kui «Kuuuurija» meeskond läks 2017. aastal vanglast vabanenud Stanislav Korsakilt küsima, miks ta ähvardava kõne tegi, pandi toimetaja kõrile nuga.

Haapsalu lapsetapja ja pedofiil Vassili Otškalenko, kellele määrati 1990ndate alguses surmanuhtlus ja hiljem eluaegne vanglakaristus, taotleb taas ennetähtaegset vanglast vabanemise võimalust. Märtsi keskel toimus Harju maakohtus vastav istung ning kohtunik teeb otsuse tema vabanemise asjus 28. märtsil ehk sel neljapäeval. Seekord toetab Otškalenko vabanemist ka Tallinna Vangla, kes esitas kohtule kirja, mille järgi suudab mees ühiskonda integreeruda.

Kohalikud Haapsalu elanikud on aga rohkem kui mures. Endine politseinik Marko Ender, kes tegeles 1990ndate alguses Otškalenkolt tunnistuste saamisega, võtab saates kohalike elanike nimel sõna ja ütleb, et Oštkalenko naasmine kohta, kus ta väikeseid tüdrukuid tappis ja vägistas, ei ole normaalne.

«Kas siis seesama kohtunik tuleb ja tegeleb nende inimestega, kui midagi peaks minema viltu!» küsib ta saates. «Meie riigis on midagi ikka väga valesti, kui selliseid vendi aidatakse ree peale ja kaalutakse nende vanglast vabastamist ja samasse kohta elama saatmist, kus nad kunagi tapsid ja kus elab ka ohver, kes tema käest üle noatera pääses!»

Nuga kõrile ja «Jura, too relv!»

Saates räägib endine politseinik Ender ka sellest, kuidas Otškalenko räägib kohtus, et soovib tulla Haapsallu hoolitsema oma haige kasuisa eest. Hiljaaegu sai Otškalenko kasuisa sugulane aga ehmatava kõne. Paadunud liputaja ja pedofiil, Stanislav Korsak, kes pääses vabadusse 2017. aastal, tegi talle ähvardava sisuga kõne. Loe Korsaki kohta rohkem siit!

«Korsak elab Lasnamäel. Tal ei ole Haapsaluga mingit pistmist, aga samas on ta Otškalenko endine vanglakaaslane. Igal juhul helistas ta Otškaleno kasuisa sugulasele ja ütles, kui too kasuisast eemale ei hoia, siis kaevab ta selle inimese lillepeenra alla,» räägib saates endine politseinik Ender. «See inimene saatis selle kõne Tallinna vanglasse ja käis sellega ka politseis, et näidata, et Otškalenko ilmselt korraldab tegusid ka vanglas ja laseb oma kamraadidel teha selliseid kõnesid, aga politsei ei alustanud mingisugust juurdlust ja selle kõnega ei tehtud mitte kui midagi. Tuleb välja, et niimoodi võibki võõrale inimesele helistada ja lubada temast väetis teha.»

«Kuuuurija» meeskond läks Stanislav Korsakit otsima, et küsida temalt vastulauset, miks ta tegi võõrale inimesele Haapsalust ähvardava sisuga kõne ja miks ta palus sellel inimesel Otškalenko kasuisast eemale hoida. Asi päädis sellega, et Korsak pani saate toimetaja kõrile noa ja palus sõbral tuua endale ka relv.

Olgu siinkohal mainitud, et relvaluba kriminaalkorras karistatud Korsakil seadusest tuleneval olla ei saa.

«Kuuuurija» meeskonnal õnnestus toimetaja Korsaki käte vahelt ära saada ning sündmuskohalt pääseda. «Tal oli täiesti hullunud pilk ja ta ei lasknud nuga lahti,» ütles saate operaator.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles