Arstidelt vale diagnoosi saanud USA sisulooja suri vaid 36-aastaselt

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy

USA sisulooja ja juutuuber Jessica Pettway, kellel on videoplatvormil üle 16 miljoni vaatamise, suri vaid 36-aastaselt. Pettway, kes kaotas võitluse vähiga, avaldas üheksa kuud tagasi, et esimeste sümptomite järel andsid arstid talle valediagnoosi.

«Viimased paar kuud on minu tervis võtnud pöörde halvemuse poole. Ma olen üle kuu aja veritsenud. Valu ei ole, lihtsalt mõtlesin, et mu keha puhastab end pärast rasedust ja rinnaga toitmist. Aga üheks hetkeks olin kaotanud nii palju verd, et ma kukkusin kahel korral kokku ja mind viidi kiirabiga haiglasse, kus mulle tehti vereülekanne. Paar nädalat hiljem viidi mind uuesti haiglasse. Olin kaotanud nii palju verd, et oleksin peaaegu surnud. Olin nii nõrk,» kirjeldas sisulooja Jessica Pettway oma tervisemuresid 2022. aasta augustis Instagramis.

Vähem kui aasta hiljem avaldas sisulooja, et tal on kolmanda staadiumi emakakaelavähk. «Paar kuud tagasi sain kohutava uudise. Mul diagnoositi kolmanda staadiumi vähk. Ma ei tea isegi, kust alustada,» avaldas Pettway kuid pärast seda, kui ta suure verekaotuse tõttu kahel korral haiglasse sattus.

Sisulooja avaldas, et arstid leidsid 2022. aasta suvel, et Pettwayl on lihtsalt fibroidkasvajad, healoomulised sidekoekasvajad. «Veritsemine peagi lõppes, kuid sellele järgnesid sünnitusele sarnased valud. 31. detsembril 2022 hakkasin uuesti veritsema ja see ei jäänud pidama,» kirjeldas sisulooja oma postituses.

Ta sattus taas haiglasse, kus talle 7. jaanuaril öeldi, et ta peaks oma fibroidkasvajate eemaldamiseks operatsioonile minema, kuid ei saa seda kehva verevarustuse tõttu teha. «Mulle tehti kümme vereülekannet ja otsustati võtta koeproov.»

Arst, kes Pettwaylt koeproovi hakkas võtma, oli sisulooja sõnul esimene, kes kõigepealt palus, kas ta võib naist lähemalt uurida. «Tal ei vaadanud kaua, kui ta ütles, et ta isegi ei näe minu emakaela, kuna selle ees on suur mass. Ta pani mulle järgmiseks nädalaks aja onkoloogi juurde.»

Pettway sai 8. veebruaril, kaks kuud peale seda, kui ta esimest korda haiglasse sattus, teada, et tal on vähk. «Mulle oli kogu selle aja antud valediagnoos, see oli kogu aeg olnud vähk.»

Sisulooja alustas pärast diagnoosi võitlust, mille jooksul koges ta tagasilööke, kuid ka õnnestumisi. Kuid peagi, 2023. aasta augustis, tegi Pettway oma viimase Instagrami postituse ning tänavu märtsis avaldas sisulooja õde, et naine on meie seast lahkunud, vahendab People.

«Täna on minu sünnipäev ja ainus, mida ma Jumalalt soovin, on see, et ta tooks tagasi selle, mis ta minult võttis. Kaks päeva tagasi kaotasin oma vanema õe ja mu süda ei ole eal nii suurt valu tundnud,» kirjutas Pettway õde ühismeedias. 

Miljoneid vaatamisi kogunud Pettway alustas oma Youtube'i kanalit 2013. aastal ja postitas aastate jooksul pea 450 video. Oma postitustega kogus ta üle 225 000 fänni. 

Temast jäävad maha kaks tütart ning abikaasa, kellega Pettway oli abielus 12 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles