Rakvere teater toob lavale kooselu kuriteod

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Ruus ja Tiina Mälberg.
Erik Ruus ja Tiina Mälberg. Foto: Rakvere Teater

13. veebruaril kell 19 esietendub Rakvere teatri väikeses saalis Eric-Emmanuel Schmitti "Kooselu väikesed kuriteod" Erki Aule lavastuses. Mängivad Tiina Mälberg ja Erik Ruus.


"Kooselu väikesed kuriteod" kõneleb armastuse kestmise võimalikkusest.


Autor on näidendi kohta öelnud: "Kooselu väikeste kuritegude" kirjutamist alustasin lünga täitmiseks - minu teada pole olemas näidendit kestvast armastusest. Maailma dramaturgiast võib leida tuhandeid näidendeid armastuse algusest ja sadu armastuse lõpust. Kõige paremini on tuntud need, mis räägivad nii armastuse algusest kui lõpust (nagu "Romeo ja Julia"), kuid pole ühtki, mis kõneleks püsivast, jätkuvast ja vastupidavast armastusest - teisisõnu abielust. Mida tunnevad esimesed armastajad pärast paari last ja pikki kooseluaastaid? Kas nende armastus suudab elus püsida? Mis juhtub Romeo ja Juliaga päras pulmi? Just neile küsimustele otsisin seda näidendit kirjutades vastuseid."


Lavastaja Erki Aule lisab: "Isegi kui inimesed üksteist väga armastavad, sooritavad nad koos elades väikseid kuritegusid. Ühe sellise armastuse loo (koos kuritegudega) me oma lavastusega jutustamegi."


Eric-Emmanuel Schmitt peaks autorina Rakvere teatripublikule tuttav olema, sest praegugi on repertuaaris tema näidend "Oscar ja Roosamamma. Kirjad Jumalale", mõne aasta eest mängiti ka tema "Kahe maailma hotelli".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles