ERILINE ESMASPÄEV Nublu käis Narva Eesti gümnaasiumis õpilastel külas: lapsed on seal heades kätes

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Nublu külaskäik tõi palju rõõmu.
Nublu külaskäik tõi palju rõõmu. Foto: Narva Eesti gümnaasium

«Tuli üks noor mees, kes rääkis siiralt kogu hingest, kuulas ära ja vastas hoolivalt ja sisukalt kõigile küsimustele,» ütleb Narva Eesti gümnaasiumi koolijuht Irene Käosaar ning jagab rõõmust pakatavaid fotosid Nublu külaskäigust. 

Narva Eesti gümnaasiumi koolijuht Irene Käosaar ütleb, et selle nädala esmaspäev oli eriline. «Mulle üldiselt esmaspäevad ei meeldi – need on päevad, kus on selline tunne, et kõik arvavad, et su aeg on kummist... Aga see esmaspäev kujunes lihtsalt sügavalt hingeliseks, inspireerivaks ja sisukaks,» kirjutas Käosaar Facebookis.

Koolijuht Irene Käosaar koos Nubluga.
Koolijuht Irene Käosaar koos Nubluga. Foto: Narva Eesti gümnaasium

«Meie kooli tuli külla üks noor mees... Noor mees, kes filmis meie linnas videot Visit Estonia jaoks ja kes oli selle linna valinud üheks kolmest ägedast kohast Eestis... Tuli üks noor mees, kes rääkis siiralt kogu hingest, kuulas ära ja vastas hoolivalt ja sisukalt kõigile küsimustele nii esimese klassi juntsudest kuni viimase klassi noorteni. Kuulas ära unistused näitlejaks ja lauljaks saamisest – toetas ja soovis edu. Rääkis ajaloost ja geograafiast. Tuli üks noor mees, kes inspireeris ja sütitas. Inspireeris ja sütitas nii koolijuhti kui algklassi väikest poissi. Tuli NUBLU – minu siiras lugupidamine ja sügav kummardus. Mitte juhuslikult ei jõua inimesed sinna, kuhu nad jõuavad!»

Nublu õpilastel külas.
Nublu õpilastel külas. Foto: Narva Eesti gümnaasium

Nublu tuli ise 

Koolijuht Irene Käosaar räägib Elu24-le, et Nublu tuli Narva Eesti gümnaasiumisse omal algatusel. «Tema mänedžer võttis meiega ühendust. Nad filmisid Visit Estoniale Soomele suunatud reklaamiklippi Narvas ja kuna Nublu jaoks on noortega kohtumine oluline, siis tekkis mõte just Narva eesti kooli tulla noortega suhtlema – meie võtsime muidugi ta suurima rõõmuga vastu,» ütleb Käosaar. 

«See oli veel eriti meeldiv, et meie tegutsemist ja panustamist noorte arendamisse on märgatud ja et ühiskonna arvamusliidritel on tahe toetada. Eestluse hoidmine Narvas ei ole lihtne ja see tugi võtab pisara silma – päris siiralt ja ausalt,» räägib koolijuht. 

Mida Nublu ise külaskäigust arvab? «Ma polnud varem sellist asja teinud, aga seltskond oli tõesti muhe. Lapsed on seal heades kätes. Õpilastel-õpetajatel nägu naerul, silmad säravad. Kaifisin,» jagas Nublu oma muljeid. 

Nublu käis õpilastel külas.
Nublu käis õpilastel külas. Foto: Narva Eesti gümnaasium

Lisaks Nublule on sammud kooli poole seadnud ka Koit Toome, kes käis emakeelenädalal kohtumas Tartu Kivilinna Kooli õpilastega. «Emakeelse ja -meelse nädala lõpetasid aulatunnid koos Koit Toomega. Kõik meie õpilased kuulasid, laulsid kaasa, küsisid küsimusi! Kultuuri pole kunagi palju,» jagab Tartu Kivilinna Kool Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles