Miks maksab roosa üllatusmuna rohkem kui sinine? (2)

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
Kinderi üllatusmunad. Pilt on illustreeriv.
Kinderi üllatusmunad. Pilt on illustreeriv. Foto: John New / Shutterstock

Lähenevate lihavõtete valguses on poelettidele ilmunud tohutult teemakohaseid šokolaade. Mitmes kaupluses on aga roosa üllatusmuna kallim kui identne sinises pakendis üllatusmuna. «Ma olen nii mitu korda tähele pannud poes, et on mingi tüdrukutele mõeldud asi ja seal kõrval on poistele tehtud asi, mis on natukene odavam,» sõnas sisulooja Evert Poom, kes probleemile tähelepanu osutas. Poodide esindajad aga ütlevad, et tegu on kahetsusväärsete juhtumite ja inimlike vigadega.

 

Lihavõttepühad on kohe ukse ees ning sellega seoses ka erinevate disainidega teemakohased šokolaadimaiused. Nädalapäevad tagasi algas aga sotsiaalmeediaplatvormidel kuum arutelu selle üle, et miks erineb populaarse Kinderi üllatusmuna hind sõltuvalt sellest, kas selle pakend on roosa või sinine. 

«Ma ei näe nende kahe asja vahel mitte ühtegi erinevust, uurisin peaaegu luubiga, ma vannun. Kas see on pink tax in action siis?» postitati Xi möödunud nädalavahetusel. Pink tax ehk eesti keeles roosa maks viitab tendentsile, et naistele turustatud tooted on kallimad kui meestele turustatud tooted.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles