JÕHKER TEGU KODUHOOVIS Kaks meest tapsid Harglas aastase koera. «Perenaine ju tahtis temast lahti saada!»

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Harglas koduhoovis tapetud noor koer Sam.
Harglas koduhoovis tapetud noor koer Sam. Foto: Erakogu

Loomakaitse Liit teatas esmaspäeva hilisõhtul, et Hargla küla koduhoovis tapeti jõhkralt noor koer. «Omanik püüdis koerale uut kodu leida, kuna ei saanud enam ise loomaga hakkama. Noor koer oli jäetud kasvatamata,» räägib Loomakaitse Liidu esindaja Elu24-le. Koera omanik ütleb, et koer oli pererahvale ohtlik ja seetõttu soovis ta koera ära anda. «Otsisin igalt poolt abi. Ma soovisin ainult äraviimist, mitte mõrva,» ütleb perenaine pisarsilmil. 

Valgamaal asuvas Harglas sisenesid laupäeva hommikul kaks meest ühe majapidamise territooriumile, läksid majja sisse, lasid tuppa kinni pandud koera välja ja tegid majavalvurile hoovi peal otsa peale. Koera perenaist sel hetkel kodus polnud, kuid võti oli majal ukse ees. 

«Et nii julmalt ära tehti ja isegi raudreha kasutati, poleks ma iial arvanud. Seda poleks juhtunud, kui ma oleksin kodus olnud,» räägib koera omanik Maie pisarsilmil. «8. märtsil sai koer aastaseks, tegin talle kingi, kuid ta hüppas mulle kätte. Ta oli probleemne koer, pidin temast loobuma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles