KODUST ILMA Tallinna linnavalitsuselt ootamatu kirja saanud pere: juunis peame välja kolima (6)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Raadiku tänaval asuv kortermaja.
Raadiku tänaval asuv kortermaja. Foto: Erakogu

Tallinlane Kalev on oma perega elanud munitsipaalkorteris kümmekond aastat. Veebruari keskel sai ta aga linnavalitsuselt kirja, milles anti teada, et korter tuleb juuni keskpaigaks vabastada. «Arved on kogu aeg olnud korralikult makstud, kuid ikka tuleb lahkuda. Kui küsisin selgitust, sain väga ülbe suhtumise osaliseks,» ütleb mees, kellele tundub, et korralike elanike asemel jagatakse kortereid eluheidikutele. 

Kalev töötab Tallinnas turvamehena ning elab Raadiku munitsipaalkorteris Lasnamäel. «Seitse aastat ootasime järjekorras, et noore perena see kahetoaline korter saada. Nüüd oleme siin elanud umbes kümme aastat. 21. veebruaril tuli postkasti kiri, kus teatati muudatustest ja anti teada, et peame 12. juuniks välja kolima,» ütleb Kalev nukralt. «Me ei taha siit ära kolida, see on meie kodu. Mul on kõik arved olnud alati õigeaegselt makstud, miks me siia jääda ei või?» küsib mees. Kalev ütleb, et püüdis linnavalitsuselt vastuseid saada, kuid see ei õnnestunud. «Helistasin ühele linnaosavalitsuse töötajale, aga ma ei saanud oma probleemi isegi talle edasi anda. Suhtumine oli üleolev, ent jutt on meie kodust. Meie ju maksame maksumaksjatena ametnikele palka, nad peaksid meid ära kuulama ja aitama,» ütleb Kalev. 

«Kas Eesti Vabariigis ongi nii, et need, kes saavad nina kuidagi vee peale, need surutakse kohe vee alla? Tekib küsimus, et kui inimene normaalselt maksab korteri eest, miks ta siis ei või seal edasi elada? Kes siia Raadikule munitsipaalkortereid siis saavad? Võiks olla otsus, et need, kes maksavad hästi, neile võiks jääda korter,» leiab ta. «Mis alusel saavad joodikud, pätid ja narkomaanid endale korteri siin?» ei suuda Kalev mõista. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles