PAHED SELJATAHA Krista Lensin jättis pärast 20 aastat suitsetamise maha: oleks ma teadnud, et see nii lihtne on...

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Криста Ленсин
Криста Ленсин Foto: Эрик Прозес

Postimehe otsesaates «Mis uudist?» käis külas Kanal 2 saate «Õhtu!» toimetaja Krista Lensin, kes rääkis sellest, kuidas ta suitsetamise maha jättis ja kuidas saabus tema ellu uus lemmikloom Ash, kellest on olnud imeliselt palju abi. 

Produtsent ja ajakirjanik Krista Lensin ütleb, et tal on tegelikult päris palju uudised. «See kevad on tulnud mulle igasugu uute muutustega ja need muutused on minu jaoks nii toredad ja päris ootamatult ka väga tervislikud,» räägib Lensin. «Mina enam ei suitseta,» avaldab ta. 

20 aastat on möödas sellest hetkest, mil Lensin alustas suitsetamisega. «Nüüd on juba neljas nädal, kus ma ei suitseta,» ütleb ta. Kuidas õnnestus suitsetamine maha jätta? Kõik need asjad, mida talle räägiti mahajätmisega kaasnevast paremast enesetundest ja rohkest energiast osutusid tõeks. Hästi läks ka sellega, et polnud võõrutusnähtusid.

Suitsetamist peab Lensin väga suureks sõltuvuseks. Nagu teiste sõltuvuste puhul, tuleb endale esmalt oma sõltuvust tunnistada ja sealt edasi on juba lihtsam. «Oleks ma teadnud, et see läheb nii lihtsalt, ma oleks võib-olla teinud seda juba päris ammu,» ütleb ta.

Saade «Mis uudist?». Külaline telesaate «Õhtu!» toimetaja Krista Lensin, saatejuhid Mart Normet ja Loora-Elisabet Lomp.
Saade «Mis uudist?». Külaline telesaate «Õhtu!» toimetaja Krista Lensin, saatejuhid Mart Normet ja Loora-Elisabet Lomp. Foto: Erik Prozes

Imeline koer Ash

Kristal on ka teine uudis jagada. Kui aasta tagasi elas naine üle oma koera kaotuse, mis oli ränk hoop, siis sellest kevadest on tal uus lemmik.

«Minult paluti korraks abi, kuna oleme «Õhtu!» saates rääkinud Hispaania võrratust ja erilisest koeratõust galgo, kellel on väga traagiline saatus Hispaanias,» ütleb ta. Kristal paluti ühele galgo-koerale pakkuda ajutiselt hoiukodu, kuid juhtus nii, et see koer tuli ja jäi. Krista ja tema tütar mõistsid, et just see koer oli nende elust puudu.

«Tema käitumine ja iseloom võttis meid sõnatuks,» ütleb Krista. «Seda tõugu koeri kasutatakse Hispaanias jahipidamisel, nad jooksevad ligi 72 km/h. Jooksevad graatsiliselt ja ilusti, kuid kui neist enam jahipidamisel asja pole, siis nad hävitatakse eriti julmal viisil. 60 000–100 000 imeilusat puhtatõulist hurta tapetakse igal aastal,» avaldab ta jahmatava tõsiasja.    

Lensinil jagub galgodele ainult kiidusõnu. «See tõug on imeline, käitub elegantselt ja on väga intelligentne. Ta on nagu rohkem kaaslane,» ütleb ta. «Mitte meie ei päästnud koera, vaid tema tuli meile appi. Olen mina täna suitsuvaba. Ma käin kümneid kordi rohkem. Ma ei istu rõdul hommikul ega tee suitsu, olen juba kusagil metsas,» räägib Lensin toredatest elumuutustest. 

Vaata täispikkuses saadet: MIS UUDIST 〉 Krista Lensin, mis on sinul uudist?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles