Täna öösel jagatakse Oscareid! «Barbie» filmist tuntud lauluga astub üles näitleja Ryan Gosling

Elu24
Copy
Ryan Gosling «Barbie» esilinastusel.
Ryan Gosling «Barbie» esilinastusel. Foto: Jeffrey Mayer / JTMPhotos / MediaPunch / Scanpix

Täna jagab Ameerika Filmikunsti ja -teaduste Akadeemia Los Angeleses 96. korda ihaldatumaid filmiauhindu Oscareid. Tänavu võistleb parima filmi tiitli nimel kümme teost, Oscareid jagatakse välja 23 kategoorias. Selgunud on ka auhindade üleandjad ja esinejad, kes tippsündmusel üles astuvad.

 

Õhtujuhi rollis on taas hinnatud saatejuht ja koomik Jimmy Kimmel, kelle teravmeelsus ja huumor on publikut võlunud juba kolmel varasemal Oscari galal. Auhindu annavad üle tuntud filmitegijad ning möödunud aastal pärjatud näitlejad – parima naispeaosa võitja Michelle Yeoh, parima meespeaosa võitja Brendan Fraser, parima naiskõrvalosa võitja Jamie Lee Curtis ja parima meeskõrvalosa võitja Ke Huy Quan.

Oscarite jagamisel on alati pakkunud põnevust ka piduliku gala vaheesinejad. Sel aastal tulevad esitusele kõik parima originaallaulu kategoorias nomineeritud palad. Lugusid esitavad Jon Batiste, Becky G, Billie Eilish ja Finneas O'Connell, Scott George ning Ryan Gosling koos Mark Ronsoniga.

Erilist ootust on pälvinud näitleja Ryan Goslingu etteaste, kes esitab lugu «I'm Just Ken» hittfilmist «Barbie». Samuti on lavale oodata Billie Eilishit ja tema venda Finneast teise «Barbie» looga «What Was I Made For?». Kuigi Eilishi laul on juba võitnud kaks Grammyt, peetakse Oscari favoriidiks siiski «I'm Just Ken», mille menu on viinud selle Billboard Hot 100 edetabelisse ning mis on niivõrd populaarne, et Oscarite korraldajate käest on isegi Goslingu esinemist nõutud.

Laulja Scott George astub üles koos Ameerika põlisrahva lauljatega, esitades filmis «Lillekuu tapjad» («Killers of the Flower Moon») kõlanud laulu «Wahzhazhe». Lugu kõlab põlisrahva keeles ning selle sõnum ülistab nende ajalugu ja kultuuri.

Laval astub üles ka Jon Batiste, kes laulab lugu «It Never Went Away» dokumentaalfilmist «American Symphony». Popitäht Becky G esitab filmile «Flamin' Hot» kirjutatud lugu «The Fire Inside».

Särav ja mainekas filmimaailma suursündmus saab alguse täna öösel kell 00.30. Eestis saab otseülekannet vaadata kodumaise telekanali Filmzone vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles