Vilja Toomastit tabas karm terviserike: 3-4 sekundit süda ei löönud üldse

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Vilja Toomast
Vilja Toomast Foto: Kuvatõmmis saatest «Ringvaade»

«Ma ikka ütlesin, et olen üle töötanud, et küll läheb mööda, ja nii ta vaikselt kuhjus minusse,» meenutas Vilja Toomast reede õhtul saates «Ringvaade» möödunud suve, kui ootamatult kokku kukkus. 

«Ma ei saanud aru, et ma olen tõsiselt haige, ma olin väsinud,» heitis Vilja Toomast saates pilgu möödunud aastale, kui lisaks abikaasa Taimo jalgele aitamisele olid ka valimised. Riigikogusse saades tekkis tal aga ääretu tühjuse tunne ning väsimus andis endast üha rohkem märku. Suvepuhkusele lootmine ei andnud aga tulemust, lisaks kimbutasid Viljat vererõhuprobleemid. 

Suurem äratuskell saabus naise jaoks siis, kui ta Prantsusmaal reisil olles öösel tualetti minnes vannitoas kokku kukkus. «Ma ärkasin selle peale, et mul oli hästi valus, ma olin löönud oma õla ära marraskile ja peas oli ikka päris pirakas muhk,» rääkis Vilja, kes Eestis läks neuroloogi vastuvõtule. «Tehti kindlaks, et see ei olnud neuroloogiline probleem, miks ma kokku kukkusin,» sõnas ta, lisades, et järgmisena saadeti ta kardioloogi juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles