ETTEVAATUST! Kalamajas liigub ringi osav kelm, kes on sattunud ka tuntud inimeste ukse taha

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Tänav Kalamajas. Foto on illustreeriv.
Tänav Kalamajas. Foto on illustreeriv. Foto: Taavi Sepp

Facebookis ja TikTokis jagatakse infot kahtlasest mehest, kes Tallinnas Kalamajas korterite ukse taga käib ja raha küsib. Laulja Hanna Martinson räägib oma TikToki videos mehest, kes väga veenvalt ennast naabrina esitles ja 90 euroga lahkus. «Sinu näitlejaoskus on geniaalne, lausa Oscari vääriline,» ütleb Martinson petturi poole pöördudes.   

Facebookis Kalamaja grupis jagatakse infot sellest, kuidas Tallinnas Kopli tänaval asuvas kortermajas käis korterite uste taga mees, kes elanikelt raha küsis. Kuna kortermajas on selle nädala jooksul toimunud mitu vargust, peaksid elanikud olema eriti ettevaatlikud. Facebookis tuuakse välja ka petturi nimi – Rauno. Tema kohta on tehtud ka hoiatav veebileht.  

Kohalik elanik Gris ütleb, et tema ukse taga käis keegi oma sõpra otsimas. «Hüüdsin talle läbi ukse, et no ei ela siin, mine juba minema, siis kopsis naabreid edasi... ju vast sama tüüp,» arvab ta. «Pigem tasub tänapäeval olla rohkem skeptiline/kahtlustav kui kõiki hea südamega usaldada ehk väga asjakohane postitus igatahes,» ütleb kommentaari jätnud Martin.

«Kui juba hoiatamiseks läks, siis toidukullerfirma logodega kott ei tähenda alati, et tegemist on kulleriga tööpostil. Lihtsalt võtke see paarkümmend sekundit, et näha, kas isik toob kohale toitu või otsib lukustamata ust selgitusega «ma mõtlesin, et siitkaudu saab välja»,» ütleb Anu.

Oskused nagu heal näitlejal

Hanna Martinson on TikTokki postitanud video, kus jagab avameelselt seda, kuidas nad varga oma koju lasid. «See on lugu sellest, mismoodi me sattusime röövi ohvriks, täna, oma kodus, keset päeva,» ütleb Hanna oma TikToki kontol. Muusik räägib, et ta sõi parasjagu koos elukaaslasega lõunat, kui keegi närviliselt uksekella helistama hakkas. «Me saime kohe aru, et tal on kiire. Ukse taga oli üks väga ähmis noormees,» ütleb Martinson lisades, et mees tutvustas ennast nende naabrina ja ütles, et tal on väga kiire ja teema on väga keeruline, aga puksiir peab tema auto ära viima ja ta palub selleks abi. «Tal oleks vaja raha 18 eurot,» ütles ukse taha ilmunud noormees. 

«Mulle tundus kohe nagu natuke kahtlane, aga samas ma mõtlesin, et naabrit peab aitama,» ütleb lauljanna. Noormees saigi Martinsoni elukaaslaselt raha ja mitte 18, vaid 90 eurot, sest polnud täpset raha. Mees lubas raha tunni aja pärast muidugi tagasi tuua ja andis isegi oma telefoninumbri. Kohe kui mees oli nende koduuksest välja astunud, tundis Martinson, et uks tuleks kiiresti lukku panna. 

Lauljanna lõpetab video üleskutsega Raunole, kes uste taga raha küsimas käib. Martinson leiab, et mehe näitlejaoskused on suurepärased ja inimestelt raha välja petmise asemel võiks ta hoopiski näitlemisega tegeleda ja sellega raha teenida. «Sinu näitlejaoskus on geniaalne, lausa Oscari vääriline,» ütleb Martinson.

@hannamartinson ma loodam, Rauno, et sa võtad mu pakkumise vastu #eesti #eestitiktok #veitsfeil ♬ original sound - Nintendo

 

Kelmide eesmärk on võita inimeste usaldus

Põhja-Tallinna piirkonnagrupi juht Rainer Väli ütleb, et politseini on info uste taga raha küsivast mehest jõudnud ning politsei kontrollib seda infot.

«Kelmid on kavalad. Nende eesmärk on võita inimeste usaldus ja seejärel kasutavad nad abistajate heatahtlikkust ära,» ütleb Väli. «Enne võõrale raha andmist soovitame alati võtta aega, et rahulikult järele mõelda ja kontrollida, kas inimene vajab päriselt abi või on tegemist hoopiski petturiga,» räägib Väli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles