Bulgaarias pikalt lõksus olnud eestlane sai sealselt kohtult otsuse: kohapeal oleks karmim karistus määratud

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Margus Tikk Bulgaaria meediakanalile intervjuud andmas.
Margus Tikk Bulgaaria meediakanalile intervjuud andmas. Foto: Erakogu

Margus Tikk läks möödunud aasta maikuus Bulgaariasse sõbrale külla. Külaskäigust sai aga õudusunenägu, sest kohalik politsei pidas mehe autoroolis kinni ning kahtlustas tal narkojoovet. Tikk sai Eestisse tagasi alles septembris ja ka siis ei jätnud politsei teda rahule. «Kohtupidamine lükkus mitu korda edasi, 7. märtsil tehti nüüd lõpuks otsus ära,» ütleb ta. 

2023. aasta kevadine reis Bulgaariasse muutus Marguse jaoks otsekui Kafka romaaniks, millest väljumine näis võimatu. Pärast seda, kui narkotest positiivset tulemust näitas, ei tohtinud mees 4,5 kuud Bulgaariast lahkuda ja pidi ootama lisaanalüüside vastuseid, mis kuidagi valmis ei tahtnud saada. Margus kinnitab, et narkootikume pole ta kunagi tarvitanud ja see süüdistus määriti talle lihtsalt kaela. «Sain karistuse narkootikumide mittetarbimise eest,» ütleb ta.

Suure stressi tõttu sai Margus Bulgaarias olles infarkti ja tema tervis oli kriitilises seisus. Alles neljandal katsel õnnestus mehel kodumaale tagasi jõuda, et siin oma tervist turgutada ja välismaal elamise tõttu tekkinud võlgasid likvideerida. «Pean nii mitut rohtu võtma, et viimase kuu rohud ongi veel välja ostmata finantsvahendite puuduse tõttu,» tunnistab mees. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles