AASTANE TÄHETUND Kultuuripealinn Tartu leidis äramärkimist mainekas Briti väljaandes

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 avapidustused.
Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 avapidustused. Foto: Mikk Otsar / Tartu 2024

«Tartu kui Euroopa kultuuripealinn saab sel aastal palju tähelepanu. Pöörame pilgud sellele loomingulisele ja nooruslikule linnale, mis on täis armastust tänavakunsti, folkloori ja looduse vastu,» kirjutab mainekas Briti väljaanne The Guardian.

«See ähmane, aga samas lummav Ida-Euroopa enklaav saab peagi oma tähetunni. Tartu linna ja selle lähiümbrust hõlmava festivali läbivaks teemaks on ellujäämine. Aasta jooksul toimub üle tuhande ürituse, mis iseloomustavad eestlaste elulaadi: armastust rahvaluule ja looduse vastu, vastupidavust ja ettevõtlikkust, kultuuri ja ajalugu,» märkis artikli autor Isabel Choat.

Ta tõi esile näituse pealkirjaga «Peedist pesumasin», mis viitab nõukogude võimu ajal väga vähesega leppima sunnitud inimeste leidlikkusele. Kolme muuseumi ja rändremonditöökoja koostöös sündinud algatus peaks aga samas jagama inspiratsiooni, kuidas võidelda tänapäevase ületarbimisega. «Tundub, et see ei hõlma mitte ainult festivali, vaid kogu Eestit – teadvustades minevikku, vaadates samal ajal tuleviku ja säästva eluviisi poole,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles