VIDEOTERVITUS «Esimest korda hakkame õlut eksportima!» Suurbritannia filmirežissööri Guy Ritchie käsitööõlu jõudis Eestisse

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
Filmirežissöör Guy Ritchie.
Filmirežissöör Guy Ritchie. Foto: SWNS / SWNS / Scanpix

Tallinnas Noblessneris asuvas Iglupargis ja Oiu sadama restoranis saab maitsta filmirežissöör Guy Ritchie pruulikojas toodetud õlut. «Esimest korda hakkame õlut eksportima ja teeme seda Eestisse,» sõnab Suurbritannia filmirežissöör Eestisse saadetud tervitusvideos.

 

Tuleb välja, et Suurbritannia filmirežissöör Guy Ritchie tegeleb kassahittide tootmise kõrval ka õlletootmisega ning 55-aastasel filmirežissööril on kodus pisike pruulikoda.

Ehkki mees pole enne käsitööõlut eksportinud, on nüüd Eesti esimene paik väljaspool Inglismaad, kus Ritchie käsitööõlut mekkida saab. 

See kõik sai võimalikuks tänu aastaid tagasi tehtud saunadiilile.

Nimelt on Ritchie, lisaks paljudele teistele välismaistele staaridele, Eesti saunatootja Iglucraft fänn. Kui kunagi müüs Eesti ettevõte Ritchiele sauna, on nüüd saunafirma ja Ritchie löönud käed hoopiski õlleäris: juba reedest alates saab Noblessneris asuvas Iglupargis ja Oiu sadama restoranis juua Ritchie käsitööõlut. 

«Lisaks filmidele on Guy Ritchiel tõesti pisike pruulikoda ja Londonis oma baar, millest ilmselt palju ei teata,» ütleb Iglucrafti tegevjuht Priit Kallas ja lisab, et Eestisse jõuavad Ritchie toodetud IPA, laagri- ja alkoholivaba õlu. «Guy Ritchie on meilt mõned saunad ostnud ja kui me käisime tema juures vaatamas, kuidas saunad välja näevad ja vastu on pidanud, märkasime, et tal on koduväravates väike pruulikoda. Käisime ka seda vaatamas ja tekkiski mõte, et miks mitte Eestis neid pakkuda. Sealt kuidagi see jutt hakkas hargnema ja tundub, et mõte kõigile meeldis.»

Kallas lisab, et Ritchie on siiani õlut müünud vaid Inglismaal. «Aga saime temaga kokkuleppele, et Eesti on esimene riik, kuhu ta seda eksportima hakkab.»

Vahva uudise puhul tegi videotervituse ka filmirežissöör Guy Ritchie isiklikult. «Esimest korda hakkame õlut eksportima ja teeme seda Eestisse,» ütleb režissöör videos. «Kui soovid nautida parimat õlut maailmas, siis see on sinu võimalus!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles