Tellijale
Tippkokk Orm Oja: kui peene õhtusöögi eesmärk on restoranist nuumpardina lahkuda, siis äkki ei peakski seal üldse käima (1)
Tippkokk ja saatest «Masterchef Eesti» tuntud Orm Oja käis hiljaaegu külas taskuhäälingus «Eesti eso». Juttu tuli kõigele muule lisaks nii klientide arvustustest kui portsjoni suurustest. «Kui mul tuleb 120-kilone jõutõstja restorani ja ütleb, et tal jäi kõht tühjaks, siis ma ei saa midagi teha, sa oled 120-kilone mees, sul pidigi kõht tühjaks jääma. Telli juurde siis...» torkas Orm.
Rääkides gurmeerestoranidest ja portsjonisuurustest, sõnas Orm taskuhäälingus, et see on kokkade igavikuline probleem – kuidas inimese kõht täis saada. «Me oleme füsioloogiliselt nii erinevad, et ma olen sellele ammu käega löönud. Kui mul tuleb 120-kilone jõutõstja restorani ja ütleb, et tal jäi kõht tühjaks, siis ma ei saa midagi teha, sa oled 120-kilone mees, sul pidigi kõht tühjaks jääma. Telli juurde siis... Või siis söö oma naise toit ära, sest su naine on 55-kilone piitspeenike modell.»