Tippkokk Orm Oja: kui peene õhtusöögi eesmärk on restoranist nuumpardina lahkuda, siis äkki ei peakski seal üldse käima (1)

Elu24
Copy
Orm Oja
Orm Oja Foto: Sander Ilvest

Tippkokk ja saatest «Masterchef Eesti» tuntud Orm Oja käis hiljaaegu külas taskuhäälingus «Eesti eso». Juttu tuli kõigele muule lisaks nii klientide arvustustest kui portsjoni suurustest. «Kui mul tuleb 120-kilone jõutõstja restorani ja ütleb, et tal jäi kõht tühjaks, siis ma ei saa midagi teha, sa oled 120-kilone mees, sul pidigi kõht tühjaks jääma. Telli juurde siis...» torkas Orm. 

Rääkides gurmeerestoranidest ja portsjonisuurustest, sõnas Orm taskuhäälingus, et see on kokkade igavikuline probleem – kuidas inimese kõht täis saada. «Me oleme füsioloogiliselt nii erinevad, et ma olen sellele ammu käega löönud. Kui mul tuleb 120-kilone jõutõstja restorani ja ütleb, et tal jäi kõht tühjaks, siis ma ei saa midagi teha, sa oled 120-kilone mees, sul pidigi kõht tühjaks jääma. Telli juurde siis... Või siis söö oma naise toit ära, sest su naine on 55-kilone piitspeenike modell.»

Orm lisas, et on tihti kuulnud, et inimesed käivad peenes restoranis, ent on sunnitud pärast Statoilist hot dog'i ostma. «Kui selle õhtusöögi eesmärk oli käia selles peenes restoranis ja nuumpardina sealt lahkuda, siis äkki sa ei peakski üldse nendes peenetes restoranides käima, vaid sinu koht ongi bensuka hot dog'i järjekorras,» ei hoidnud Orm end tagasi. «Totter on kuulda sellist asja.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles