RAHATÜLI Viljandi mees vaidleb maksuametiga. «Viivisesumma võeti lihtsalt kontolt maha.» (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Tuludeklaratsioon paberkandjal.
Tuludeklaratsioon paberkandjal. Foto: Sander Ilvest

«Mu isal jäi 2020. aastal tuludeklaratsioon esitamata ja mitu aastat hiljem tegi maksuamet selle tagaselja ise ära,» räägib viljandlane Raiko lisades, et isa sellest ei informeeritud. Maksuamet nõudis mehelt ka 446 euro suurust viivist, mille amet mehe kontolt nüüd ise maha võttis. 

Maksuamet tuletab meelde, et oma tulude korrektne ja õigeaegne deklareerimine on iga inimese kohus ja seda peab eraisik tegema kord aastas.

Raiko rääkis Elu24-le sellest, kuidas maksuamet tegi tagaselja ära tema isal 2020. aastal tegemata jäänud tuludeklaratsiooni. «Ma räägin oma isa nimel. Täpselt ei teagi, miks toona deklaratsioon täitmata jäi, kuid 2022. aastal ja 2023. aastal käis isa maksuametis kohapeal deklaratsiooni tegemas. Seal ei tuletanud talle keegi meelde, et oleks vaja ka 2020. aasta deklaratsioon esitada,» ütleb Raiko. «Möödunud aasta novembris tegi maksuamet selle deklaratsiooni ise ära ja nõudis selle eest ka viivist. Viivis hakkas jooksma mitme aasta tagusest ajast, 2021. aastast, mil deklaratsioon oleks pidanud tehtud saama.» 

Raiko ei mõista, miks hakkas maksuamet arvutama viivist kuupäevast, mil deklaratsioon pidi olema tehtud, mitte kuupäevast, mil maksuamet ise selle ära tegi. 28.11.2023 tegi amet tuludeklaratsiooni ise ära. Lisaks esitati Raikole ka nõue tasuda 446 eurone viivis. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles