Pihisaladus või mitte? Toidupangaga koostööd teinud kirikuõpetaja keeldub abivajajate nimekirja üle andmast (21)

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
Kirikuõpetaja Ivo Pill on Valga toidupangale aastaid suureks abiks olnud. Hiljuti läksid toidupangal ja kirikuõpetajal aga suusad risti.
Kirikuõpetaja Ivo Pill on Valga toidupangale aastaid suureks abiks olnud. Hiljuti läksid toidupangal ja kirikuõpetajal aga suusad risti. Foto: Eero Vabamägi / kuvatõmmis Kanal 2 saatest

Esmaspäevases «Kuuuurijas» rääkis Sangaste koguduse õpetaja Ivo Pill, kuidas tema suusad toidupangaga on lootusetult risti läinud ja seda toiduabi vajavate inimeste nimekirja tõttu. «Nad kardavad. Väike maakond, väike linn,» ütleb kirikuõpetaja abivajajate kohta, kelle nimesid ta toidupangale nõus avaldama pole. «See peab olema aus ja läbipaistev!» ütleb aga toidupanga juht.

 

Valgamaa Sangaste koguduse õpetaja Ivo Pill on Valga toidupangale aastaid suureks abiks olnud. Just õpetaja Pill on koos vabatahtlikega kohalikele laiali vedanud toiduabi: kuigi Valgas on toidupank täiesti olemas, siis paljud valgamaalased ei saa või taha toidupanga jagamispunkti Valga linnas ise kohale minna. 

«Osadel inimestel on see väärikus ainuke varandus, mis tal veel on,» ütleb Pill, kelle kogudus on Valga toidupangaga koostööd teinud umbes neli aastat. 

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles