TELENÄGUDE DUELL Mälumängu «15 küsimust» erisaates astuvad täna vastamisi Eeva Esse-Sõõrumaa ja Sander Punamäe

Elu24
Copy
Sander Punamäe, saatejuht Jüri Butšakov ja Eeva Esse-Sõõrumaa.
Sander Punamäe, saatejuht Jüri Butšakov ja Eeva Esse-Sõõrumaa. Foto: Kanal 2

Vaatajate südamesse pugenud mälumängusaate «15 küsimust» telekevade hooaja algusele pühendatud erinädalal panevad oma mälu ja teadmised proovile tuntud ja armastatud tegijad Kanal 2 saadetest. Heategevuslikes erisaadetes ristavad omavahel sõbralikult piigid Mart Juur ja Katrin Lust, Sander Punamäe ja Eeva Esse-Sõõrumaa, Romi Hasa ja Keili Sükijainen ning Tuuli Roosma ja Simon Suviste.

«15 küsimust» erinädala avasid esmaspäeval muusikasõu «Tähtede täht» uue hooaja püsiekspert Mart Juur ja ajakirjandusmagasini «Kuuuurija» saatejuht-toimetaja Katrin Lust.

Mart Juur on öelnud, et «15 küsimust» on kujunenud tema üheks lemmiksaateks. «Selle saate võlu on see, et siin tekivad ju lood. Ei ole lihtsalt nii, et hulk mälumängureid tuleb kokku ja vastatakse küsimustele ja minnakse laiali. Siin tekivad oma kangelased. Inimesed, kellele elad kaasa, kes üllatavad oma teadmistega ja mis siin salata, vahel ka mitteteadmistega,» rääkis Juur.

Humoorikas meenutus

Ta meenutas ka lõbusat seika, kuidas aastaid tagasi tutvus oma vastase Katrin Lustiga. «Meie tutvus Katriniga algas väga naljakalt aastaid tagasi, kui ma olin kuskil linna peal ja mul helises telefon. Helistajaks oli Lust kuskilt ajalehest, kus ta tol ajal töötas ja küsis, et mida ma arvan naiste stringidest. Mäletan, et olin just Viru keskuses, üritasin osta patareisid, nii et see ümberlülitamine oli väga raske. Aga nii meie tutvus algas ja alati, kui me kokku saame, on meil väga lõbus,» jutustas ta. 

Lust aga märkis, et ise ta seda seika ei mäletagi. «Ilmselt töötasin Õhtulehe uudistetoimetuses ja ju siis olid naiste seas stringid populaarsed. Miks muidu ma talle helistasin ja küsisin,» arutles ta muigamisi. 

Saatejuht Jüri Butšakov, Katrin Lust ja Mart Juur.
Saatejuht Jüri Butšakov, Katrin Lust ja Mart Juur. Foto: Kanal 2

«Aga mul on hea meel kuulda, et see huumorisoon on minus tänaseni säilinud. Sellised lood ju töötavad täna ka veel, et kui küsiks Mart Juurelt, mida ta naiste stringidest arvab ja siis kõrvutaks seda 20 aasta taguse ajaga,» arutles saatejuht.

Ta lisas, et Mardiga on neil tõepoolest hea klapp. «Alati, kui ma teda näen, siis ta on üks vähestest inimestest, kes alati ütleb hästi ja kiidab «Kuuuurija» saateid, nii et pärast on alati süda täitunud rõõmsa soojusega. Mart on äärmiselt tore inimene!» ütles Lust.

Saatejuhist mängijaks

Mis tundega läheb aga Eesti vaadatuima mälumängusaate «Kuldvillak» saatejuht Eeva Esse-Sõõrumaa võistlustulle oma vastase, «Täistunni» ajakirjaniku ja Kuku raadio hommikuprogrammi saatejuhi Sander Punamäega?

«Mälumängusaate juhina olen harjunud ise küsimusi küsima, seega vastaja rollis olemine oli kindlasti mugavustsoonist väljaastumine. Aga nagu öeldakse – sealt, kus lõppeb mugavus, algab areng! Eks see kogemus aitas mul ka paremini mõista vastamiseks nupule vajutamise kiirust ja õiget ajastust, just nii nagu see on «Kuldvillakus». Endalegi üllatuslikult oli tabavusprotsent igati eeskujulik,» sõnas Esse-Sõõrumaa.

«15 küsimust» erisaated on Kanal 2 eetris sellel nädalal esmaspäevast neljapäevani kell 20.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles