EKSKLUSIIVNE VÕIMALUS Kumu rehvidest toolid pälvisid Pariisi moenädalal suurt tähelepanu

Elu24
Copy
Näitleja Charlotte Le Bon, taustal on näha skulptor Villu Jaanisoo rehvidest tooli.
Näitleja Charlotte Le Bon, taustal on näha skulptor Villu Jaanisoo rehvidest tooli. Foto: JM HAEDRICH/SIPA/SCANPIX

Skulptor Villu Jaanisoo rehvidest toolid, mis on tuttavad Kumu kunstimuuseumi fuajeest, jõudsid Pariisi moenädalale. «Veel ägedam on, et Acne Studios võttis ja pühendas sellele sotsiaalmeedias eraldi postituse,» rõõmustas moeekspert Aljona Eesmaa. 

ETV uudissade «Aktuaalne kaamera» vahendab, et skulptor Villu Jaanisoo toolid sõitsid Pariisi veebruari alguses.

«Nad olid väga kogenud partnerid, kes said väga hästi aru, mida kunsti laenamine, nende toolide transport ja hoiustamine tähendab. Selles mõttes oli tegemist ideaalse koostööga,» märkis Kumu direktor Kadi Polli, et kogu Acne Studiose Pariisi moenädalal presenteeritud kollektsioon lähtub Villu Jaanisoo rehvitoolide esteetikast.

Üks tool kaalub ligi 450 kilo ja selleks, et need Kumu uksest välja saada, läks tarvis kuute meest, vahendas «Aktuaalne kaamera». 

Acne Studios moemaja tegi Jaanisoo toolide järgi ka tumbad, mille peale külalised istuda said. «Kuna selle kummi otsas on siin peaaegu 20 aastat ronitud, on sel spetsiifiline läige. Nad üritasid seda teksapüksist hõõrutud autokummi läiget ka nende tumbade peal järgi teha,» selgitas Polli.

«See on väga suur ja väga äge asi. Veel ägedam on, et Acne Studios võttis ja pühendas sellele sotsiaalmeedias eraldi postituse, nad tõid välja, kelle teosed need on, sellise kaliibriga brändid tihti peale ei tee seda,» märkis moeekspert Aljona Eesmaa, lisades, et skandinaavia bränd Acne Studios on ka eestlastele tuttav. 

Vaata täispikka saadet!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles