VIDEO Kaitseväe paraadi peaproovi vaatamas käinud tallinlane: välismaised taksojuhid olid segaduses, et miks sõita ei saa (6)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Kaitseväe paraadi peaproov.
Kaitseväe paraadi peaproov. Foto: Ekraanitõmmis videost/Oliver Kilk

Reede hilisõhtul toimus Eesti vabariigi 106. aastapäeva paraadi peaproov. Elu24 toimetusega jagas videoklippe proovi vaatamas käinud tallinlane. 

«Omajagu rahvast oli tulnud Kaitseväe paraadi peaproovi vaatama. Välismaised taksojuhid olid segaduses, et miks sõita ei saa,» ütles proovi vaatamas käinud mees Elu24-le. «Inimesed uudistasid toimuvat põnevusega, mõned tulid pubidest välja proovi jälgima,» lisas ta.

Vaata videost, kuidas proov läks: 

Eesti vabariigi 106. aastapäeva paraad toimub 24. veebruaril kell 12 Tallinnas Vabaduse väljakul. 

Üksused rivistuvad 24. veebruaril Vabaduse väljakule kell 11.00. Paraadi võtab vastu Vabariigi President Alar Karis ja paraadi juhatab kaitseväe juhataja kindral Martin Herem. Paraadi rivistaja on kaitseväe veebel ülemveebel Enn Adoson.

Paraadist võtab osa pea 840 osalejat ja 31 ühikut tehnikat. Kokku osaleb paraadil 34 lippu, 5 kompaniid, 11 rühma, 2 orkestrit – Eesti Sõjaväeorkester ja Kaitseliidu orkester Saxon ning 4 teenistuskoera.

Samuti saab paraadil lisaks Eesti kaitseväe tehnikale näha NATO Eesti lahingugruppi kuuluvate Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendkuningriigi, Prantsuse vabariigi ja Ameerika Ühendriikide lahingutehnikat. Plaanide kohaselt teevad sobiva ilma korral paraadist ülelennu ka erinevad Eesti ja liitlaste õhuvahendid.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles