Klient väidab, et Telia võrgus ei tööta tema telefonil üks oluline teenus (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Huawei Mate 50 pro
Huawei Mate 50 pro Foto: Erakogu

Pikaaegne Telia klient sattus silmitsi ebameeldiva probleemiga. «Minu Huawei Mate 50 pro telefonil puudub Telia võrgus olles VoLTE teenus, samas kui Elisa võrgus on samal telefonil see teenus olemas,» väidab mees, kes ei mõista, miks Telia seda teenust kõnealusel telefonil piirab. Telia esindaja ütleb, et nende võrgus on kümneid Huawei telefonimudeleid, millega kliendid igapäevaselt VoLTE kõnesid teevad.

Harjumaal elav Märt on Telia klient olnud umbes 30 aastat. «Juhuslikult sattusin Telia operaatori kliendina ebameeldiva probleemi otsa,» ütleb ta. «Eelmisel suvel oli mul ka üks Elisa number, kus minu telefon Huawei Mate 20 toimis nagu peab. Tõin selle tookord ka Teliasse üle ja märkasin ajapikku, et telefonis miskit muutus, kuid ei hakanud pikemalt süvenema. Kogu selgus saabus selle aasta jaanuaris, kuna olin ostnud Elisa poest uue Huawei Mate 50 pro telefoni ja märkasin nüüd, et ka sellel on sama viga – Telia võrgus puudub VoLTE teenus,» räägib mees Elu24-le. Kui ta selguse saamiseks Telia poole pöördus, sai ta esmalt vastuseks, et viga peab olema telefonis või telefoni seadetes. 

«Juba mitmenda arupärimise tulemusena vastati Teliast, et tõepoolest, nemad piiravadki Mate 50 pro VoLTE funktsiooni, põhjendades seda mingi ümmarguse jutuga Huawei poolsest testitulemuste puudumisest, kuid jäi selgusetuks, kas nemad üldse on Huaweilt neid küsinud. Ja väideti, et Mate 20 telefoni nemad ei piira,» ütleb Märt, kelle sõnul Telia võrgus tema Huawei telefonidel VoLTE funktsioon ei toimi. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles