Marju Karini alaealine tütar langes bussis ahistamise ohvriks: püüdis teda igatemoodi katsuda

Ketlin Kruse
, reporter
Uuendatud 23. veebruar 2024, 11:04
Copy
Marju Karin.
Marju Karin. Foto: Konstantin Sednev

Marju Karin sõnas ühismeedias, et tegi juhtunu kohta avalduse ka politseisse. «Tean, et väga paljud lapsed tulevad selle bussiga nii koolidest kui trennidest koju... Meil on kõik hästi, aga mõnel ei pruugi nii hästi minna.»

«Triin tuli praegu koju täiesti nuttes, 20A bussis oli vanem meesterahvas hakanud teda ahistama,» rääkis Marju Karin kolmapäeva õhtupoolikul Instagrami loos. Kõnealune juhtum oli aset leidnud umbes kella 18.10–18.30 vahel Szolnoki bussipeatuse kandis Tallinnas.

Umbes 30–40 aastane meesterahvas oli Karini 16-aastast tüdrukut hakanud ahistama nii seksuaalselt ebaadekvaatsete küsimustega, kui püüdnud teda ka väidetavalt katsuda. «Õnneks ta sai sealt bussilt minema,» lisas Karin. «Teen kohe politseisse avaldusse, issand, kuidas ma olen vahepeal omakohtu poolt.»

Mõni hetk hiljem kinnitas Karin ühismeedias, et liimist lahti olnud tütar on maha rahustatud ja ka avaldus politseisse tehtud.

Juhtunu jagamisega soovib ta aga kõiki noori ja ka lapsevanemaid hoiatada. «Et meie lapsed saaksid kõik õhtul koju tulla ilma, et see inimene saaks veel kellelegi liiga teha!»

Karini tütre sõnul oli kõnealune meesterahvas 30–40 aastates ja sinise üleriidega. «Oodatud kindlasti ka, kui keegi bussis olijatest sooviks tunnistusi anda,» kutsus Karin ühismeedias inimesi üles.

Veel hiljem lisas ta: «Minu Triin on täna kodus, kõik on hästi, politseisse on avaldus tehtud, aga ma tean, et väga paljud lapsed tulevad selle bussiga nii koolidest kui trennidest koju... Meil on kõik hästi, aga mõnel ei pruugi nii hästi minna.»

Mustamäe piirkonnapolitseinik Kristel Ulp kinnitas, et politsei võtab selliseid juhtumeid tõsiselt. «Kui meile laekub teade inimesest, kes on avalikus ruumis ebasündsalt või teisi häirival viisil käitunud, alustame juhtunu asjaolude väljaselgitamisega. Meie eesmärk on teha kindlaks häiriva käitumisega inimene ja selgitada välja põhjus, miks ta nii käitus. Vajadusel alustame ka menetluse.»

Selliseid juhtumeid, kus keegi käitub avalikus ruumis ebasündsalt või teisi häirival viisil, tuleb aeg-ajalt ette, nentis Upp. «Julgustame kõiki inimesi, kes satuvad ise ahistamise ohvriks või näevad kedagi, kes vajab abi, sellest kindlasti politseile teada andma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles