«SAAME KÜPSETADA?» Telekokk Joel Ostrati nimi käib läbi narkoprotsessi tõenditest: tõenäoliselt oli tegemist mõne tolleaegse omavahelise naljaga (1)

Copy
Teisipäeval algas Tartu maakohtus kohtuasi, kus süüdistatavate seas on Kalev Koort (paremal). Jälitustoimingutest käib läbi ka telekokk Joel Ostrati nimi.
Teisipäeval algas Tartu maakohtus kohtuasi, kus süüdistatavate seas on Kalev Koort (paremal). Jälitustoimingutest käib läbi ka telekokk Joel Ostrati nimi. Foto: Kristjan Teedema / Joel Ostrat / fotomontaaž

«Hommik! Peaminister taas linnas, kas saame küpsetada?» Sellise sõnumi saatis 2022 aasta augustis kohtuasja materjalide kohaselt telekokk ja restoraniärimees Joel Ostrat. Sõnumi saajaks on nüüdseks juba üle poole aasta vahi all istuv Kalev Koort, keda prokuratuur süüdistab narkootilise aine suures koguses ebaseadusliku käitlemise eest suure varalise kasu saamise eesmärgil.

«Kui selline sõnum oligi, siis tõenäoliselt oli tegemist mõne tolleaegse omavahelise naljaga,» sõnab telekokk, väites, et tunnistajapinki teda kutsutud ei ole. Küll aga tunnistab ta, et on Koorti tundnud üle 15 aasta. 

Teisipäeva hommikul sai Tartu maakohtus avapaugu üks suur kohtuasi, kus süüd mõistetakse Kalev Koorti ja viie teise mehe üle.

Kui Koorti süüdistatakse kokaiini käitlemises ja müümises, siis viis teist meest on kohtu all seetõttu, et nemad olid Koorti kliendid. Suures kohtuasjas on maksimaalne karistus, mida Koortile määrata saab, suisa eluaegne vangistus.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles